Blckbx

‘Vermeend antisemitisme David Icke overschaduwt vredesdemonstratie,’ stelt columnist Ab Gietelink

De vredesdemonstratie van 6 november in Amsterdam dreigt ondergesneeuwd te raken doordat spreker David Icke beschuldigd wordt van antisemitisme. ‘Laten de media zich afleiden door ongegronde aantijgingen?’ vraagt columnist Ab Gietelink zich af.

Icke is een wereldberoemde auteur en begenadigd spreker met scherpe kritiek op de westerse politiek en media. Hij fileerde het corona-beleid en ook de westerse houding richting de oorlog in Oekraïne spaart hij niet. Controversieel is zijn ‘reptilian-theorie’ over de evolutie van wereldwijde machtsstructuren. Deze theorie voedt talloze kwalijke mediaspeculaties waarin een verband wordt gelegd met antisemitisme. Zonder te verwijzen naar bronnen stelde het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) onlangs dat Icke ‘oude antisemitische verhalen verpakt in een nieuw jasje’.

In een recent interview met Samen voor Nederland-voorman Mordechai Krispijn – de organisator van de demo, die zelf joodse wortels heeft – ontkende Icke echter alle beschuldigingen en bevestigde hij volmondig de verschrikkingen van de Holocaust.

De reguliere media speculeren echter driftig over het cancelen van Icke. “Vrijheid van meningsuiting is voor de media steeds minder minder vanzelfsprekend. En het spook van censuur rukt de afgelopen jaren steeds verder op binnen het publieke domein,” stelt Gietelink vast. De Immigratie en Naturalisatiedienst onderzoekt zelfs of Icke de toegang tot het land kan worden ontzegd.

De ongegronde beschuldigingen van antisemitisme dreigen de vredesdemonstratie te overschaduwen. “Zullen de dominante media zich laten afleiden door de zoveelste onterechte beschuldiging van het CIDI, of gewoon aandacht geven aan Nederlandse vredesinitiatieven aangaande de Oekraïne-oorlog?” vraagt Gietelink zich af.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 683 times, 1 visits today)