Overige

Wat ze je niet vertellen over geld – Nederlands ondertiteld

Soms heb je niet zoveel tijd nodig om iets haarscherp uit te leggen.

Geld moet rollen. Money makes the world go ‘round. Geld maakt niet gelukkig (maar het is makkelijk als je het hebt).

Dat somt zo’n beetje op wat de meeste mensen weten over geld.

Sinds lang vervlogen tijden tot de zogenaamde “Verlichting” zei de “edelman” tegen de “geestelijk leider”: “Hou jij ze dom, dan houd ik ze arm.” Ofwel, het gewone volk kon niet beschikken over informatie om de wereld om hen heen te doorgronden, te zien hoe zij in onwetendheid werden gehouden, uitgebuit. Scholen of bibliotheken waren er niet, niemand kon lezen, het was hard werken, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, eten, als dat voorhanden was, slapen, en de volgende dag meer van hetzelfde, dag in, dag uit, jaar in, jaar uit, schatplichtig aan de “edelman,” die de grond bezat waarop ze werden toegestaan te “leven,” slavenarbeid, feitelijk.

Wellicht op zondag naar de kerk, waar de “geestelijk leider,” hun enige autoriteit en leidraad voor het leven, hen uitlegde dat dit leven van lijden op aarde was bedoeld voor matigheid en gehoorzaamheid, onze straf voor de zogenaamde erfzonde. Omdat Eva was bezweken voor de charmes van een slang (reptiel…), at van de Verboden Vrucht en Adam verleidde hetzelfde te doen, werd ieder mens, hierna geboren, gestraft met een leven van lijden, maar een belofte van een eeuwig leven in het Paradijs, tenzij men zich aan de door de Kerk opgelegde regeltjes hield. Beetje vreemd verhaal, maar hoe kon men beter weten zonder de juiste informatie? Dat was toen niet anders dan het nu is.

Precies het punt van de volgende korte video. Hoe zit het met geld? Waar komt het vandaan? Hoe wordt erin voorzien dat overheden niet meer geld uitgeven dan een land aan tegenwaarde, meestal de goudvoorraad, bezit?

De antwoorden zullen je verbazen…

Vertaald door de grootmeester Erick van Dijk

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM

nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 649 times, 1 visits today)