Café Weltschmerz

We moeten menselijkheid weer de norm maken – Pieter Stuurman en Berber Pieksma

Huisarts Berber Pieksma was anderhalf jaar geleden (nov. 2020) te gast bij Cafe Weltschmerz. Ze sprak toen onder meer haar zorgen uit over de teloorgang van de beroepsethiek bij medici. Ook in dit nieuwe gesprek spreekt ze met grote openhartigheid en oprechtheid over de zorgelijke ontwikkelingen in de samenleving die in hoog tempo aan menselijkheid verliest. Morele waarden lijken te verdwijnen en leugens en misleiding worden steeds meer de norm. Ze heeft zich als huisarts en als mens in de afgelopen periode steeds openlijk uitgesproken. Ze vertelt wat dit voor haar heeft betekend, zowel in negatieve als in positieve zin.
Daarnaast is Berber Pieksma actief betrokken bij het initiatief “Beter in de Buurt”. Ze legt uit hoe dit een aanzet kan zijn tot een betere manier van samenleven en van samenwerken, zonder een overdaad aan beperkende protocollen, hinderende regels en het daarbij behorende verlies van kwaliteit en menselijkheid.

(Visited 965 times, 1 visits today)
2 thoughts on “We moeten menselijkheid weer de norm maken – Pieter Stuurman en Berber Pieksma
  1. De huisartsen hebben de regie uit handen gegeven, wat inhoudt vertrouwensverlies bij hun cliënt.
    Collëga”s op aangesproken dat ze daar moeite mee zouden krijgen, en zie na 30 jaar toch gelijk gekregen!

  2. Het blijft teleurstellend, dat ook (zelfs) de goedbedoelenden onder ons steeds blijven figureren in hun slachtoffer rol. Wat willen we nu eigenlijk als bevolking, als we op deze manier worden geterroriseerd ? Blijven we hopen op een ‘bevrijding’ waar we zelf niet aan hoeven bij te dragen ? Niemand is bereid een wezenlijk offers te brengen. Al was het maar een paar weken brommen op grond van een volksgericht van 22,000 door de overheid georchestreerde trollen, zoals het geval is geweest bij de opsluiting van Willem Engel. Gaat Justitie in een volgend geval physiek lynchen vergoeilijken omdat de meute in voldoende aantal een afwijkende denker letterlijk afmaakte ? We moeten ons eindelijk eens gaan realiseren dat ‘het bevoegd gezag’ niets meer is dan de vijand. Die keer je niet de andere wang toe, als je tenminste kans wilt hebben hun weerzinwekkende offensief te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *