Café Weltschmerz

We mogen wat meer aan egoreductie doen – Heidi Gündel en Viola Holt

Heidi Gündel in gesprek met Viola Holt (1949) over onder andere haar jeugd, haar werk bij de TV, de Voice affaire, en haar visie op de coronacrisis.

Al op haar 17e begon Holt als omroepster. Jarenlang werkte ze voor de NOS en presenteerde tv-programma’s voor de AVRO en de TROS. Op RTL4 presenteerde ze bekende programma’s als “Klasgenoten” en “De 5 Uur Show”. In 1998 verhuisde ze samen met haar man voor vijf jaar naar Mexico waar ze een Indonesisch restaurant begonnen. Ook exposeerde ze haar schilderijen en zeefdrukken en maakte een wekelijkse krant voor de Nederlandse toeristen. Bij terugkeer pakte ze haar werk als presentatrice weer op. In 2015 werd ze ingewijd als Reiki Master en werkte ze als Feng Shui interieur styliste.

Holt heeft in de loop der jaren weinig van zichzelf laten zien en is slechts drie keer eerder geïnterviewd door Hans Verhagen, Theo van Gogh en Ischa Meijer. Ze is misschien wel een van de meest onbegrepen TV persoonlijkheden van Nederland en kwam hierdoor regelmatig negatief in het nieuws. Holt geeft aan hier weinig last van te hebben en doet een pleidooi voor wat meer egoreductie. Mensen zouden meer met, dan over elkaar moeten praten.

==

Volg Het Andere Nieuws nu via Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 298 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *