Overige

Ze gaven me nog 17 maanden. Ik ben er nog! | Bart van Moorsel bij wtmy!

Wise to Meet You (WTMY) in gesprek met Bart van Moorsel over zijn niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Toen Bart zo’n 3,5 jaar geleden gezondheidsklachten kreeg, ging hij niet direct naar een arts. Toen hij dat wel deed en de diagnose kreeg, dacht hij: “Dit gaat niet over mij!”. In het gesprek vertelt Bart dat hij last had van een licht gevoel in zijn hoofd, onrustige benen (restless legs) en dat hij soms even zijn bewustzijn kwijt leek te zijn. Pas wanneer dit ‘wegraken’ aanhield, liet hij zich onderzoeken. Hij had toen al zo’n 3 maanden last van duizeligheid, spraakstoornis en speekselvloed. Bart: “Ik was me er vaak van bewust dat het gebeurde. Vaak was het maar een aantal minuten dat ik bijvoorbeeld niet meer uit mijn woorden kwam en licht werd in mijn hoofd zoals ik dat noemde”. Hij bleek een hersentumor (kanker) te hebben. De artsen zeiden hem dat hij mogelijk nog maar 17 maanden te leven had. Met Wise To Meet You deelt Bart zijn verhaal. Over de periode voor de diagnose en daarna. Met Wise To Meet You deelt Bart zijn verhaal over zijn hersenoperatie, bestraling en chemokuren en zijn revalidatie. Ook vertelt hij over zijn re-integratie, therapie en gesprekken met diverse professionals en instanties die hem hielpen en hoe hij lotgenoten nu zelf begeleidt als ervaringsdeskundige.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=fQqR8bqxf14

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 539 times, 1 visits today)
One thought on “Ze gaven me nog 17 maanden. Ik ben er nog! | Bart van Moorsel bij wtmy!
  1. Onlangs kwam dit bericht binnen: wie, al/niet i.v.m. de gentherapie last krijgt van zenuw- en/of hersenproblemen is gebaat bij het innemen van sulforafaan: dat bevindt zich in met name broccoli-sprouts. Men kan ook sulforafaan-supplementen gebruiken, volgens de informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *