Blckbx

Rypke Zeilmaker: ‘Kijk naar consequenties Agenda 2030, niet naar intenties’

Onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker analyseert de opkomst van twee nieuwe politieke bewegingen: ter linkerzijde van het spectrum de Vierde Golf en rechts de BoerBurgerBeweging. Maar houden zij het oog wel op de bal?

Volgens de media zijn deze bewegingen uit het niets ontstaan, zonder onderliggende oorzaak. Maar volgens Zeilmaker zijn ze het gevolg van de uitholling van de nationale democratie, het verlies aan persoonlijke autonomie en het verdampen van de sociale cohesie. En dat zijn ook de thema’s waar de nieuwe politieke bewegingen zich op richten. Volgens Zeilmaker zullen zij echter niets bereiken, zolang ze de angel onder het probleem niet benoemen en aanpakken.

Zeilmaker betoogt dat Agenda 2030 en de Sustainable Development Goals ten grondslag liggen aan veel van de problemen die de nieuwe politieke bewegingen proberen te bestrijden, maar dat zij hier geen oog voor hebben. “Links onderschrijft de klimaatdoelen en massa-immigratie, terwijl rechts vooral probeert te scoren met punten die de boze burger aanspreken,” zegt hij. Constructief als hij is, geeft hij de politieke aspiranten een welgemeend advies mee. “Kijk daarom niet naar de intenties van Agenda 2030, want daar is iedereen het mee eens. Maar kijk naar de consequenties ervan en benoem de kern van het probleem.”

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 1.092 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Rypke Zeilmaker: ‘Kijk naar consequenties Agenda 2030, niet naar intenties’
 1. Regelmatig las ik de stukken van ing. J. Onno. Dekker en ik dacht dat dat een complotdenker was.
  Helaas waren zijn waarschuwingen voor wat de werkelijke plannen zijn zo onvoorstelbaar
  dat ik het ook niet geloofde.

  Blijkbaar heeft de man de moed opgegeven of beschouwd overtuigen als zinloos in een ondergang.
  Of wordt gecensureerd, maar gelukkig is Rypke nog actief!

 2. Ken de man van eenvoudige oplossingen in autonome energieopwekking.
  Altijd erg praktisch en to the point.

 3. Onnk Dekker was afgelopen week nog actief dus zal gauw weer in de lucht zijn. Lijkt me stug dat deze man het bijltje erbij neer heeft gegooid, tenzij hij ook de eer heeft gekregen om op die zgn terroristenlijst te staan. Wacht het even af zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *