Overige

Zelensky en zijn generaals hebben vorig jaar “minstens” 400 miljoen dollar van de Amerikaanse hulp verduisterd

De Oekraïense autoriteiten in Kiev hebben vorig jaar “minstens 400 miljoen dollar” van Amerikaans belastinggeld verduisterd, volgens de Amerikaanse journalist Seymour Hersh, die onlangs de krantenkoppen haalde met zijn veelgelezen artikel waarin hij beschreef hoe het de regering van de Verenigde Staten was die de Nord Stream-pijpleiding opblies, schrijft Jake Welch.

Nu onthult een nieuwe substack van Hersh explosieve details over hoe geld van Amerikaanse, Britse en Europese belastingbetalers wordt gebruikt om de zakken te vullen van Oekraïense politici, waaronder president Zelensky en zijn handlangers.

Het geld is volgens Hersh en zijn bronnen gebruikt om luxe auto’s te kopen en opzichtige levensstijlen te financieren. Naar verluidt ging de directeur van de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA), William Burns, zo ver dat hij Zelensky persoonlijk een lijst overhandigde van “vijfendertig generaals en hoge ambtenaren wier corruptie bekend was bij de CIA en anderen in de Amerikaanse regering.”

Zelensky, beweert Hersh, “ontsloeg publiekelijk tien van de meest opzichtige functionarissen.”

Nog schadelijker voor de Oekraïense president is echter de bewering dat de hoge generaals en regeringsfunctionarissen in Kiev boos waren over wat zij zagen als de hebzucht van Zelensky, omdat “hij een groter deel van het afgeroomde geld nam dan naar de generaals ging.”

Oliegeld verduisteren?

Volgens Seymour Hersh is Amerikaans geld ook gebruikt om diesel te kopen van Rusland zelf, waardoor beide kanten van het conflict worden gevoed en de elite en de defensiebedrijven zich blijven verrijken:

De regering van Oekraïne, onder leiding van Volodymyr Zelensky, heeft het geld van de Amerikaanse belastingbetaler gebruikt om duur te betalen voor de broodnodige diesel die het Oekraïense leger in beweging houdt in zijn oorlog met Rusland. Het is niet bekend hoeveel de regering Zelensky per gallon voor de brandstof betaalt, maar het Pentagon betaalde wel 400 dollar per gallon om benzine vanuit een haven in Pakistan per vrachtwagen of vliegtuig naar Afghanistan te vervoeren tijdens de decennialange Amerikaanse oorlog daar.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnlX7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

https://prwebservices.nl/

(Visited 794 times, 1 visits today)