Café Weltschmerz

Zenderstraling leidt tot fysieke klachten – Jan van Gils met Maarten Spaargaren

Dr. Maarten Spaargaren is ruim 40 jaar arts integrale geneeskunde. Jan van Gils spreekt met hem over de toename van het aantal mensen met ‘somatische onverklaarbare lichamelijke klachten’. In het reguliere circuit worden zij vaak onvoldoende bevredigend geholpen. Is er wellicht een verband tussen zenderstraling en deze veelal chronische klachten, zoals slapeloosheid, rusteloosheid, gebrek aan energie en toename van stress? Na vele jaren onderzoek meent dr. Spaargaren van wel.

Naar schatting heeft 3% van de Nederlandse bevolking last van stralingsschade; maar liefst een half miljoen mensen. Dit zijn mensen die dagelijks fysieke hinder ondervinden. “Die kun je niet opzij schuiven”, meent dr. Spaargaren. “Neem het probleem serieus.”

Onderzoeken naar de veiligheid van zenderstraling leiden tot verontrustende bevindingen. Echter, overheidsinstanties leggen deze resultaten naast zich neer. Ondanks waarschuwingen om bijvoorbeeld het gebruik van de 26 gigahertz-band te heroverwegen – een van de belangrijkste frequenties van 5G – gaat de uitrol van het 5G-netwerk onverminderd voort. Er lijken andere belangen zwaarder te wegen dan de algemene volksgezondheid. Welke?

(Visited 213 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *