Café Weltschmerz

Ab, voor vrienden Appie – Ad Nuis

Albertus Dominicus Marcellus Erasmus Osterhaus, de Duitse versie van Oosterhuis, een hele mond vol, we noemen hem Ab.

Ab is van 1948. Hij komt uit een gezin van zeven kinderen. Ab was nummer twee. Over zijn jeugd is weinig bekend. Hij maakte nooit zijn huiswerk en fokte konijnen. Het schijnt dat zijn moeder een zeer ernstige vorm van smetvrees had.

Van 1967 tot 1974 studeerde Ab diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Ab heeft nog geneeskunde overwogen, maar hij hield meer van dieren, hij fokte immers konijnen. Wat hij met die konijnen deed weet niemand. Ab heeft eigenlijk een hekel aan mensen, volgens intimi komt dat door zijn vader, die hield niet van Ab.

Ab, voor vrienden Appie, houdt van de publiciteit, de schijnwerpers. Ab denkt dat hij er nog toe doet, hij is er, om in Wim Kieft-termen te spreken, echt in gaan geloven. In 2020 verscheen hij 33 keer bij OP1, een programma waar vooral bange bejaarden naar kijken….

(Visited 800 times, 1 visits today)
One thought on “Ab, voor vrienden Appie – Ad Nuis
  1. De vader van Ab wist waarschijnlijk al tot wat voor geld- en machtswellustig egoistisch en gewetenloos tuig zijn zoon zou opgroeien, dat ie hem daardoor volledig terecht vaderlijke liefde heeft ontzegd. Het enige wat je pa Osterhaus kunt verwijten is dat ie het gedrocht dat destijds ter aarde viel niet linea recta samen met de andere drollen door de wc heeft gespoeld of in ieder geval heeft nagelaten een (goed werkend) condoom te gebruiken, waardoor Nederland nu met de gebakken peren en de dodelijke injecties zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *