Blckbx

Als je denkt dat we afglijden naar een dictatuur, dan moet je in verzet komen

Arts Jona Walk en strategisch adviseur Jupijn Haffmans zijn bezorgd om de democratie en lanceerden daarom de Vierde Golf, een politieke beweging die inmiddels een grote aanhang heeft. Maar leven we eigenlijk nog wel in een democratie?

De één is arts in een ziekenhuis, de ander strategisch adviseur voor overheden, maar twee dingen hebben ze gemeen: ze waren kritisch op het coronabeleid en zijn links politiek ontheemd. Met programmamaker Flavio Pasquino bespreken Walk en Haffmans of de politieke tegenstelling links-rechts nog betekenis heeft. Mogen partijen als GroenLinks en D66 zich nog wel ‘links’ noemen?

En hoe staat het met de rechtsstaat? Leven we nog wel in een democratie? En zo ja, hoe oefenen we dan nog invloed uit, als de meeste zaken in Brussel worden besloten?

Volgens Walk en Haffmans ligt er een belangrijke taak voor burgers zelf, die meer verantwoordelijkheid zouden moeten nemen. “Als je echt denkt dat we afglijden naar een dictatuur, dan moet je in verzet komen,” zegt Haffmans.

“Wat we niet nodig is alleen een nieuwe partij, of een nieuwe leider, die binnenkomt en zegt: ‘Ik weet hoe het moet en dit gaan we doen.’,” vult Walk aan. “Wat we juist nodig hebben is een revolutie van burgers. We moeten dit zelf bottom-up oplossen, zelf de democratie opnieuw ontdekken, in gesprek gaan met elkaar en actievoeren.”

De Vierde Golf omschrijft zichzelf als een ‘collectief van politiek ontheemden uit verschillende linkse politieke bewegingen’. Het initiatief ontstond uit grote zorg over het gebrek aan verzet door politieke partijen tegen de technocratische en repressieve maatregelen die in de coronapolitiek zijn genomen. Arts Jona Walk en strategisch adviseur Jupijn Haffmans zijn twee van de initiatiefnemers.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 257 times, 1 visits today)