Blckbx

blckbx today: CETA exit soevereiniteit? | Spoeddebat stikstof-gate | BBB bijna groter dan VVD!

Maandag 11 juli 2022

– Vandaag vindt het debat in de Eerste Kamer plaats over het handelsverdrag CETA en morgen vindt de stemming hiervoor plaats. Het omstreden verdrag schaadt volgens tegenstanders de belangen van het milieu, Nederland en kleine bedrijven ten gunste van multinationals en de EU. Daarom werd er ook vandaag hiertegen gedemonstreerd. Advocaat Meike Terhorst was erbij en staat vanavond aan de desk.

– Als Nederland zijn klimaatafspraken nakomt, hoeft de landbouw zijn uitstoot met een kwart tot de helft te reduceren. Dit bleek uit nog niet gepubliceerde berekeningen van het ministerie van Financiën. Kamerleden Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas vroegen direct een spoeddebat aan. Maar welk spel wordt hier gespeeld?

– In lijn met dit politieke spel: volgens de laatste peiling van Maurice de Hond staat BBB op 20 virtuele zetels. Dat is slechts één zetel minder dan de VVD. Wat zegt dit over het vertrouwen in de huidige bewindslieden?

Desk: Advocaat Meike Terhorst, opiniepeiler Maurice de Hond en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Sanae Orchi

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

Wil je ook een social media waar je zonder censuur en advertenties gewoon plezier kunt maken en over alles kunnen spreken? Meld je dan aan bij VriendenPlek, de plek voor iedereen! https://vriendenplek.nl/

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/ 

(Visited 661 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *