Blckbx

blckbx today: EU kritisch op Hongarije , IPCC-klimaatrapport pleit voor gedragsverandering en meer

Woensdag 6 april 2022:

In de uitzending van vanavond onder andere:

– EU zet Hongarije onder druk met mogelijke subsidiestop. Saillant, twee dagen na de verkiezingswinst van Viktor Orbán. Bovendien ontvangt het land meer kritische geluiden vanuit verschillende Europarlementariërs.

– Maandag presenteerde het IPCC het nieuwe klimaatrapport. Hiermee lijkt aangestuurd te worden op gedragsverandering. Is dit de opmaat naar een persoonlijk CO2-budget?

– Inmiddels gaat de EU over tot het vijfde sanctiepakket tegen Rusland. Maar wie wordt nu écht hierdoor getroffen?

– En… een nieuwe WOB-gate update, want de voormalig coronaminister, Hugo de Jonge, moet zich donderdag 7 april verantwoorden in de Tweede Kamer.

– Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, blckbx-redacteur David Boerstra en wetenschapsjournalist Marcel Crok.

– Presentatie: Bjorne Willemsen

(Visited 526 times, 1 visits today)
2 thoughts on “blckbx today: EU kritisch op Hongarije , IPCC-klimaatrapport pleit voor gedragsverandering en meer
  1. Goede aflevering ! Wat de ‘verantwoording’ van De Jonge betreft: de meest zwaarwegende onderwerpen lijken mij 1) een bij het ministerie van VWS spoorloos verdwenen bedrag van Euro 5.2 miljard; 2) het door de Jonge tot staatsgeheim gebombardeerde (ongetwijfeld: wurg-) contract met Astra-Zeneca, dat vervolgens met onacceptabel geachte ‘vaccins’ op de proppen kwam. Wat is er gebeurd met de Euro 175 miljoen waarvoor de minister meende dat NL moest participeren ? In het licht hiervan verbleken de ‘gedragsexperimenten’ met gezichtsluiers en wat dies meer zij. Dat kamerleden zich laten overhalen door een debat over mondkapjes is tekenend voor het treurige niveau van het NL’se ‘parlement’.

  2. Ha ha,dan stoppen ze die nep euro’s toch.Hongarije heeft met een vriend als Rusland met natuurlijk Putin ons helemaal niet nodig.Ze zijn beter af zonder die vieze soros het w.e.f en consorten.Het is feest in Hongarije en als ze slim zijn trekken ze de eu nog even een paar poten uit.Hongarije gefeliciteerd met jullie sterke minister presiedent.Goh , ik lijk wel jaloers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *