Overige

Potkaars: de vrijheid van meningsuiting – Willem Engel voor de tweede keer uit de gevangenis, interview

Op woensdag 5 april kwam Willem Engel vrij, nadat hij zondag voor de tweede keer van de straat was geplukt om te worden opgesloten; hij zou schorsende voorwaarden hebben geschonden. Vorige week kwam hij voor het eerst vrij, maar met deze voorwaarde: “De verdachte zal zich onthouden van uitingen op social media.” ( beslissing: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2022:2389)

Engel tekende beroep aan tegen die voorwaarde die zo algemeen gesteld in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. En dus met de wet, de grondwet en internationale verdragen. Hij was daags na zijn vrijlating te zien in café Weltschmerz in een interview dat ook werd uitgezonden via Viruswaarheid, de stichting waar hij bestuurder is. Zijn dat overtredingen van die voorwaarde of mocht die voorwaarde niet gesteld worden?

Op 5 april oordeelde de meervoudige raadskamer dat Willem vrijgelaten zou worden en die voorwaarde over social media zou vervallen. In dit interview dat we ‘s avonds 5 april opnemen in de studio van Willem in Rotterdam, doet hij verslag.

Bron: https://potkaars.nl/blog/2022/4/6/de-vrijheid-van-meningsuiting-interview-met-willem-engel

(Visited 897 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Potkaars: de vrijheid van meningsuiting – Willem Engel voor de tweede keer uit de gevangenis, interview
  1. Love love love is de enige goede oplossing, aldus Willem Engel, ja dat zien we, na meer dan twee jaar nog dik in de shit, & de bezetters kunnen lekker hun agenda’s blijven doordrukken …

  2. Willem is ok, veel te sterk voor anderen in de communicatie…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *