Blckbx

blckbx today: Massasurveillance EU dreigt | Belastingtrucs Pfizer NL | Wie winnen verkiezingen VS?

Vrijdag 11 november 2022
– Uit een gelekt voorstel blijkt dat de Europese Unie grootschalige biometrische massasurveillance mogelijk wil maken in openbare ruimten. De Duitse Europarlementariër Patrick Beyer, die de plannen ontdekte, waarschuwt voor dystopische toestanden naar Chinese stijl. Welk gevaar schuilt er in dergelijke massasurveillance? Psycholoog Huibrecht Boluijt praat ons hierover bij.

– Mede door de ontwikkeling van het coronavaccin is Pfizer het meest winstgevende bedrijf van Nederland, maar het bedrijf maakte ‘slim’ gebruik van belastingtrucs waardoor het nauwelijks belasting betaalde. Hoe ethisch is dit en stond volksgezondheid hier voorop? Medisch Ethicus Wendy Mittemijer laat haar licht schijnen op de zaak.

– De Verenigde Staten wachten nog steeds op de definitieve uitslag van de verkiezingen. De verwachte ‘red-wave’ bleef uit. Ondanks dat de winst nog beide kanten op kan vallen, vieren de democraten al hun overwinning. Volgens Biden en de mainstream media stond de democratie zelf op het spel, maar in hoeverre is dit zo? Sietske Bergsma neemt ons mee in de rood-blauw gepolariseerde wereld van de Amerikaanse ‘midterms’, waarbij ook de vraag rijst in hoeverre de kaarten al geschud zijn.

Desk: Medisch ethicus dr. Wendy Mittemijer-Ooteman, publicste Sietske Bergsma en gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt
Presentatie: Sanae Orchi

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 625 times, 1 visits today)