Blckbx

blckbx today: NCTV vizier op ‘complotdenkers’ | Klimaattop zaait angst | Dubbelrol natuurorganisatie

Woensdag 9 november 2022
– De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, oftewel NCTV, publiceerde recent een dreigingsanalyse voor Nederland. De NCTV heeft complotdenkers in het vizier en noemt als mogelijk resultaat zelfs terroristisch handelen. Maar wat is de definitie van complotdenken, hoe realistisch is de dreigingsanalyse en welk effect heeft het op de beeldvorming in de samenleving? Blckbx redacteur David Boerstra analyseerde het document en praat ons bij.

– Een WOB-verzoek onthult dat er “een handjeklap” plaatsvond tussen Staatsbosbeheer en Provinciebesturen om boerengrond te bemachtigen. Stikstofminister Christianne van der Wal ontkende dit 3 november nog maar nu blijkt dus dat ze daarover niet de waarheid sprak. Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker verdiepte zich in de dubieuze relatie tussen het op papier ‘zelfstandige’ Staatsbosbeheer en het Ministerie van Landbouw.

– De Klimaattop in Egypte is deze week in volle gang en premier Mark Rutte heeft duidelijk gemaakt met honderd miljoen steungeld te willen knielen voor de klimaatproblemen in Afrika. Ook de overstromingen in Pakistan zijn onderwerp van gesprek; problemen waar het Westen -en dus ook Nederland- verantwoording voor moet afleggen. In hoeverre zijn deze claims terecht? Gedragsdeskundige Romy Quint praat ons bij over de maatschappelijke gevolgen van de opgelegde schuld en het morele gelijk rond het klimaatbeleid, dat via de overheid en de media weer doorsijpelt naar de burger.

Desk: redacteur David Boerstra, wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker en gedragsdeskundige Romy Quint
Presentatie: Anne Willemsen

 

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 495 times, 1 visits today)