Blckbx

blckbx today: Twan Huys’ oorlogspropaganda | Conflict VS & China verergert | Rechtszaak AERIUS-model

Woensdag 1 maart 2023
– Fake news en desinformatie in tijden van oorlog; in het televisieprogramma Buitenhof zet men zich ertegen af. In de praktijk maakt het programma zich er echter zelf schuldig aan. Redacteur David Boerstra staat vanavond aan tafel en ontleedt de oorlogspropaganda van presentator Twan Huys.

– De geopolitieke spanningen tussen China en de VS lopen op. Na het incident met de Chinese ballon waarschuwde de VS China om geen wapens aan Rusland te leveren. Uit Beijing klinkt nu harde taal richting Washington. Dit doet onderzoeksjournalist Eric van de Beek denken aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw. Hij spreekt van een historische breuklijn en neemt ons vanavond mee in de ontwikkelingen.

– Stichting Stikstofclaim heeft gisterenochtend in Den Haag een zitting gehad tegen de staat over het inmiddels beruchte AERIUS-model. Het model dat de overheid gebruikt om de stikstof uitstoot te meten werkt volgens de stichting niet naar behoren en is instrumenteel bij de vele problemen binnen het landelijke stikstofdossier. Adviseur voor de stichting en ondernemer Jan Cees Vogelaar is vanavond bij ons aanwezig om ons bij te praten over de implicaties van deze zaak en de mogelijke gevolgen.

Desk: redacteur David Boerstra, onderzoeksjournalist Eric van de Beek en directeur van NewMob & ondernemer Jan Cees Vogelaar
Presentatie: Anne Willemsen

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 290 times, 1 visits today)