Overige

Cynthia McKinney: Amerikaanse wetgevers gedwongen belofte te ondertekenen om Jeruzalem te steunen – Nederlands ondertiteld

Een video uit 2011 van het voormalige parlementslid Cynthia McKinney.

Voormalig Amerikaans parlementslid Cynthia McKinney zegt dat elke kandidaat voor het Congres een belofte moet ondertekenen om te stemmen voor steun aan de militaire superioriteit van Israël.

“Elke kandidaat voor het Congres in die tijd had een belofte. Ze kregen een belofte te ondertekenen … die Jeruzalem als hoofdstad had,” zei McKinney in een interview met Press TV op zondag.

“Je doet een belofte dat je zou stemmen om de militaire superioriteit van Israël te ondersteunen dat de economische assistentie die Israël wil dat je zou stemmen om dat te bieden,” voegde ze eraan toe.

McKinney zei dat als een kandidaat de belofte niet ondertekent of dienovereenkomstig presteert, “dan krijg je geen geld om je campagne te voeren.”

Het voormalige Congreslid zei dat nadat ze de kwestie van de belofte openbaar maakte “de tactiek veranderde”.

“Maar dit is wat er wordt gedaan voor 535 leden van het Amerikaanse Congres, 100 senatoren en 435 leden van het Huis van Afgevaardigden moeten nu een paragraaf schrijven die in principe hetzelfde zegt.”

Zijn opmerkingen kwamen toen de Amerikaanse president Barack Obama zondag op de jaarlijkse bijeenkomst van het American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) beloofde de militaire superioriteit van Israël over zijn buren te handhaven.

“Wij (de VS) zullen Israëls kwalitatieve militaire voorsprong handhaven”… “We hebben de militaire financiering verhoogd tot recordhoogte,” zei Obama.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ImFMcbF2MYY

(Visited 212 times, 1 visits today)