Café Weltschmerz

De kijk van God op de griep-19crisis – Peter Toonen en Hans Siepel

In deze uitzending bespreekt Peter Toonen het boek van Hans Siepel, oud-topambtenaar, met de titel “Met Godsverstand; Build Christianity Back Better”. Siepel beoogt met dit boek de coronacritici en de ‘wappiebeweging’ een gemeenschappelijk ‘tegenverhaal’ aan te reiken geïnspireerd door, wat Siepel noemt, de universele wijsheid. Dit leidt tot een fundamenteel ander mens- en wereldbeeld. Siepel trekt de vergelijking met Galilei, die 500 jaar geleden in dezelfde positie verkeerde als nu de wappiebeweging. Ook Galilei daagde de toenmalige (christelijke) machthebbers uit. Net als nu gebeurt. Met een vergelijkbaar verwijt: “Uw kijk op de werkelijkheid klopt niet!” In zijn boek trekt hij de parallel met hoe de machthebbers toen en nu reageren: met grof inquisitiegeweld en dictatoriale trekjes.

 

==

 

Volg Het Andere Nieuws nu via Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 672 times, 1 visits today)
3 thoughts on “De kijk van God op de griep-19crisis – Peter Toonen en Hans Siepel
  1. Dank voor dit inspirerende boek! Weer een stukje van mijn puzzel gelegd in het spirituele groeiproces.

  2. hallo,
    N.a.v het gesprek het boek gekocht.
    Fijn om te lezen, maar, er wordt gezegd dat Galilei erachter kwam dat “de aarde is niet plat en draait ook niet om de zon” (blz 35 2e alinea).
    Bij mijn weten had Galilei ontdekt dat de aarde niet plat is maar een bolletje dat juist wel om de zon draait!
    Hgr Joke Wieringa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *