Overige

De machtspiramide – Deel 14: De misleiding van de valse vlag – Nederlands ondertiteld

Het is een droomscenario. Een wereldschokkende gebeurtenis vindt plaats en in de maanden van het navolgende onderzoek blijkt de betrokkenheid van onverwachte zijde, de regeringen van verschillende landen, naast de gevestigde media en de grote technologiebedrijven.

Door alles wat naar buiten komt wordt de wereldbevolking eindelijk wakker geschud. Wereldwijd beseft men hoe men al die tijd bij de neus is genomen, bedrogen, voorgelogen, op het verkeerde been is gezet door de verkeerde voorstelling die van gebeurtenissen werd gegeven en grote gevolgen hadden voor de rechten en vrijheden van burgers overal.

Er daalde een alomvattend besef in dat de onwetende burgers al die tijd deel hadden aan het handhaven van de status quo, door blindelings te geloven wat hen werd voorgeschoteld door politiek en in navolging de gevestigde media. Men was er zich al die tijd niet van bewust dat er andere, tegengestelde meningen waren over allerlei onderwerpen omdat deze door de gevestigde media niet werden benoemd en door Big Tech werden geweerd of verwijderd van de populaire platforms. Als er al iets doordrong dan werd de kaart van de demonisering getrokken.

Maar het was deze gekleurde, vervormde en verdraaide voorstelling van de werkelijkheid waarop men al die tijd de politieke keuze baseerde. Wat ervoor zorgde dat alles bij het oude bleef.

Nu begreep iedereen het. Er werden maatregelen genomen om te voorkomen dat personen met een psychopathische of sociopathische aard ooit nog een positie van enige bestuursmacht konden bekleden. Debat was open en eerlijk. Men luisterde naar elkaar. Rede ging de boventoon voeren bij politieke keuzen.

Alles werd geweldig…

Zelf heb ik die momenten vaak gekend. Naïef als ik was dacht ik dat met de verkiezing van Bill Clinton tot President van de VS in 1992 een eind zou komen aan het tijdperk van geheime oorlogen, drugssmokkel door de CIA, het vermoorden van de oppositie. Wat wist ik nog weinig over geopolitiek in dat pre-internet-tijdperk …

Toen de aanslagen in Amerika plaatsvonden op 11 september 2001 was ik nog niet bekend met het fenomeen “valse vlag-operatie.” Mijn eerste reactie bij het gebeuren was “eigen schuld, dikke bult.” Dat krijg je ervan als je een cultuur die je niet begrijpt en minacht maar blijft tarten.

Het duurde tot het uitkomen van Loose Change in 2005 dat ik me ging verdiepen in wat zich op die dag allemaal afspeelde en ontdekte dat er heel veel aan te merken was op de officiële lezing van politiek en media.

Opnieuw dacht ik dat het nu echt niet anders zou kunnen dan dat het hele achterbakse kaartenhuis in elkaar zou storten omdat de wereld wakker zou worden. Nu zou alles anders worden.

Niet dus. Het is wat me af en toe mismoedig maakt. Hoe ze er toch elke keer weer mee weg komen. Tot nu toe werkt dit mechanisme feilloos. Kijk maar naar “corona.” Het samenspel van politiek en media om een verhaal te verzinnen en te verspreiden, en Big Tech die alles wat onwelgevallig te verwijderen.

Het volk schaakmat?

Eerdere delen vind u hier:

https://www.hetanderenieuws.nl/?s=De+machtspiramide 

Bron en vertaling:

Wederom diepe dank aan Erick van Dijk voor het vertaalwerk!

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Vrijheid, doe mee!

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platform:

Vriendenplek

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 296 times, 1 visits today)