Overige

De nachtmerrie van het “slimme” geld – Nederlands ondertiteld

Het doel van dit kanaal is het voorzien in stukjes informatie op velerlei gebied. Zelf zie ik het al lang als een legpuzzel van duizenden stukjes, maar dan zonder voorbeeld. En wat doe je met een puzzel? Je begint met de hoekstukjes, dan zoek je de zijkanten bij elkaar, en je missie is begonnen.

Omdat je geen voorbeeld hebt ga je dan verder met stukjes van gelijke kleur of patroon en, met veel passen en meten, begint geleidelijk een beeld te ontstaan. Na een investering van tijd en moeite zie je; “Ah, dit is open water. Hier is de lucht. Daar een bosje.” Grote stukken zijn echter nog open. In zo’n open stuk, daar waar bijvoorbeeld duidelijk open water is, zou meer water kunnen zijn. Maar net zo goed een roeibootje, of een boei. Ergens in een open stuk van de lucht zou zich een vliegtuigje kunnen bevinden. Of een vlieger. Of alleen lucht. Wie zal het zeggen? De fijnste details zul je pas zien als de puzzel klaar is.

De aanhouder wint.

In deze video, afkomstig van Richard D Halls website richplanet.net, wordt op eenvoudige wijze een uitleg gegeven over hoe het elektronisch betalingsverkeer op dit moment werkt. Een centrale bank, aangesloten particuliere banken, en elke dag het heen en weer geschuif van geld tussen banken onderling, met de centrale bank als spil. Of spin. In het financiële web waarin we gevangen zitten.

Ik ben geen kei in economie. Het lijkt weer zo’n terrein dat zodanig ingewikkeld is gemaakt dat niemand er nog iets van snapt, behalve “zij die ervoor geleerd hebben.” Wij, de “gewone mensen,” worden opgeroepen te vertrouwen in de “experts.” Waar hebben we dat vaker gehoord?

Maar feiten zijn feiten. En eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Als je maar papiertjes blijft drukken, en je noemt dat geld, maar er is geen werkelijke tegenwaarde, dan verdun je de waarde van de totale hoeveelheid geld in omloop. Als je een glas wijn hebt, en je blijft er maar water bij doen, dan doet het afbreuk aan de wijn. Producten en diensten worden niet steeds duurder, de waarde van het geld neemt af, dus moet je meer geld betalen voor hetzelfde.

Wereldwijd wordt gewerkt aan de uitrol van een nieuw financieel systeem, met een digitale munteenheid, de gevreesde CBDC, of Centrale Bank Digitale Valuta. En de potentiële gevolgen nemen de vorm aan van een nachtmerrie, ook al wordt het in deze video op een ludieke manier voorgesteld.

Ook hier ligt de macht weer bij de massa. De enige nagenoeg anonieme manier om je aankopen privé te houden is door contant te betalen. Maar als ik in de rij sta bij de supermarkt is dat niet wat ik zie. Contante betalers lijken een uitstervend ras.

Eén supermarkt hier had onlangs een verbouwing en was een paar dagen gesloten. Wat bleek na heropening? Van de eerdere tien normale kassa’s zijn er twee over. De rest is vervangen door zelfscanterminals. Waar je niet contant kunt betalen… Zij zijn klaar voor de toekomst.

Wederom diepe dank aan Erick van Dijk voor het vertaalwerk!

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 1.020 times, 1 visits today)