De Nieuwe Wereld

De noodwet uit 1978! | Een gesprek met Paul Buitink

Marlies Dekkers in gesprek met Paul Buitink, podcastmaker en directeur van Holland Gold, over de rol van goud in de economie van de toekomst. “We gaan langzamerhand naar een controle samenleving.”

In de 19e eeuw was het nog heel gewoon: een wereldeconomie die steunde op de goudreserves van centrale banken. In de loop van de twintigste eeuw zijn economieën echter steeds abstracter geworden. Onder invloed van nieuwe financiële gereedschappen zoals derivaten is de concrete economie steeds meer ondergeschikt geraakt aan volstrekt speculatieve geldmarkten; geld dat steunt op niets. Met de huidige inflatie wordt nog maar eens duidelijk hoe precair ons geldsysteem eigenlijk is. Daarom is het belangrijk om na te denken over alternatieven. Met dit doel voor ogen schoof Paul Buitink aan bij DNWtv. In gesprek met Marlies Dekkers analyseerde hij de voor- en nadelen van de belangrijkste alternatieven op ons fiatsysteem, zoals een terugkeer naar goud of de wende naar digitale gelden. “Uiteindelijk moeten we naar een nieuwe wereld toe, met nieuwe samenwerkingsvormen.” Kruis of munt, met Paul Buitink.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 803 times, 1 visits today)