Café Weltschmerz

De oogst van de Angst – Peter Toonen met Willem Erné

Peter Toonen in gesprek met Willem Frederik Erné over diens meest recente boek, Oogst van de angst. De roman speelt tijdens de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, die in januari 2020 begon. Ook Erné’s eerste twee romans komen aan de orde: De arrogantie van het doorgeefluik (2017) en Van de liefde en de zee (2019). Zelfs Vincenzo da Vinci, het vrijwel voltooide manuscript dat de auteur in maart 2020 op de plank parkeerde om Oogst van de angst te schrijven, passeert kort de revue.

In een ontspannen en toch spannend gesprek probeert Erné de vraag te beantwoorden hoe het mogelijk is dat zijn romans lezen alsof hij al tientallen jaren schrijft, terwijl hij eigenlijk een relatieve beginneling is. Ook de coronacrisis komt aan de orde. Uiteindelijk gaat Oogst van de angst daarover. Erné meent dat de crisis overduidelijk gepland is, anders waren er ruim voor de eerste uitbraak van Covid-19 geen patenten verleend op het SARS-CoV-2-virus, de opsporingsmethodes ervan en de remedies ertegen.

De grootste openbaring tijdens de afgelopen 14 maanden, te midden van vele andere blikopeners, was voor de auteur de schrikbarend hoge prevalentie van psychopathie. Toonen en Erné behandelen dit onderwerp o.a. aan de hand van het werk van Lobaczewski, Stout en Storms.

Het gesprek gaat over de tweedeling die corona heeft veroorzaakt, de vele vriendschappen, soms van vijftig jaar her, die verloren gingen. Maar er gloort hoop. Nieuwe vriendschappen worden gesmeed en de bewustwording is bij zeer veel mensen – steeds meer mensen – zo gigantisch dat de uitkomst ervan alleen maar kan leiden tot een betere wereld, aldus Erné.

(Visited 188 times, 1 visits today)
One thought on “De oogst van de Angst – Peter Toonen met Willem Erné
 1. THE NAZI ROOTS OF THE EU, Dr RATH De ware aard van de Europese Unie. Voor mensen die de waarheid willen zien en weinig vertrouwen hebben in onze (staats)media. Op 17:27 Min https://www.youtube.com/watch?v=CdLgcwFcCkQ ziet u de Nazi-Jurist Walter Hallstein….Hij was 10 jaar lang de hoofdarchitect van huidige EU.

  Walter Hallstein > https://nl.wikipedia.org/wiki/Walter_Hallstein voorzitter van 1958 t/m 1967 van de eerste Commissie van de Europese Economische Gemeenschap en wordt gezien als een van de belangrijkste personen in het proces van Europese integratie.

  Een belangrijk PDF over het onstaan van de EU Brussel.
  https://ia802508.us.archive.org/0/items/eu_book_nl_chap01/eu_book_nl_chap02.pdf (NEDERLANDS).
  Nazi/kartel juristen beramen van Hallstein, 1939 Hallstein – Architect van een nieuw Europa
  http://www.pdfsearchengine.net/

  Van Walter Hallstein t/m Epstein en Twintower $ilverstein t/m Liechtenstein…. n dwergstaat in het midden van Europa… Het wordt begrensd door de BIS#Zwitserland > Swiss octogon Templars controls The Pentagon
  Network of Global Corporate Control 7 12 16 Stop the Criminal Swiss ….
  https://duckduckgo.com/?t=ffsb&q=Karin+Hudes+…Sean+Hross&iax=videos&ia=videos&iai=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D9E0gUiVoHsI

  The 3-City State World Empire >>>>https://duckduckgo.com/?q=3+city+empire&t=ffsb&iar=videos&iax=videos&ia=videos&iai=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D7wSEiHgu1hw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *