Compleetdenkers

De Reuzen Bomen, een inkijk in de Oude Wereld van meer dan 12.800 jaar geleden

Ik zag, en ziet, er was een boom
in het midden der Aarde
en zijn hoogte was groot
De boom werd groot en sterk;
En zijn hoogte rijkte aan den hemel
En hij werd gezien tot aan het
Einde der ganse Aarde
Daniël 4:10-11

Een gesprek over rotspartijen en bergen.
Over de hele wereld domineren deze monumentale natuurwonderen en staan ze pontificaal in het landschap. Maar heb je je al eens afgevraagd hoe deze rotspartijen en bergen zijn ontstaan en waaruit een groot gedeelte bestaat?
Hans neemt ons mee op een reis door het verleden en laat ons kennismaken met de wereld van de reuzenbomen en de bijzondere krachtige eigenschappen van bomen in de natuur in het algemeen.
Ook legt Hans uit waardoor de wereld plotseling is veranderd en hoe dit de overgang van het Pleistoceen naar het huidige Holoceen heeft gemarkeerd. In deze laatste periode van het Pleistoceen, in de laatste IJstijd ook wel genoemd de Younger Dryas periode (12.800-11.600 jaar geleden), heeft er een catastrofe plaatsgevonden, waardoor de meeste grote zoogdieren, megafauna en megaflora zijn uitgestorven. Ook is de zeespiegel toen 80-120 meter gestegen.
Hans heeft jarenlang de wereld rondgereisd en landschappen gefotografeerd en is de geschiedenis ingedoken om verklaringen te zoeken voor wat hij zag. Zijn boek “De Reuzen Bomen van de Oude Wereld” is hier een prachtig naslagwerk van.

Veel kijkplezier, want er gaat een ‘Oude Wereld’ opnieuw voor je open!

Bron: Compleetdenkers

Vrijheid, doe mee!

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:

Vriendenplek

FriendPlace International

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 193 times, 1 visits today)