Ledennieuws VVJ

DLM Plus: Wet permanente controle brengt mondkapje en andere wanmaatregelen terug

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

De coronamaatregelen waren onnodig en schadelijk. Dat is de conclusie die kan worden getrokken uit de bestudering van de Wob-stukken die de regering openbaar heeft moeten maken. Desondanks gaat de zogenaamde coronawet als het aan Kuipers ligt, opgenomen worden in de Wet Publieke Gezondheid (Wpg). Worden de wanmaatregelen van Rutte permanent?

Doordat de Eerste Kamer in mei een nieuwe verlenging van de tijdelijke coronawet verwierp, kan de regering geen maatregelen meer opleggen, zoals mondkapje en 1,5 meter afstand houden. Aangezien minister Kuipers echter rekening wil houden met een nieuwe golf van corona is er een nieuwe wet nodig als onderdeel van de publieke zorgwet.

Na goedkeuring door de Raad van State gaat in de zomer het wetsvoorstel naar het Parlement. Gelukkige omstandigheid is wel dat de Eerste Kamer zich opnieuw hierover moet uitspreken en de laatste keer deze maatregelen heeft verworpen.

De tijdelijke coronawet is er destijds in 2020 gekomen. Volgens deze coronawat is een ‘dreiging’ of ‘ernstige vrees’ voor een epidemie voldoende reden voor de regering om burgers hun grondrechten af te kunnen nemen.
De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel voor de Spoed- of Noodwet op 27 oktober 2020 na met 48 stemmen voor aangenomen. De partijen die kozen voor het einde van de democratie zijn Groen Links, PvdA, SGP, 50Plus, D66, VVD, CDA en CU. Van dezelfde partijen gingen de Tweede Kamerleden hen hierin al voor.

Dit artikel is geschreven door Rob Vellekoop en het gehele artikel kunt hier verder lezen:

Wet permanente controle brengt mondkapje en andere wanmaatregelen terug

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken
hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Op Fb hebben we dat ervaren. De pagina van Het Andere Nieuws is er, na enkele verblijven in de FB jail, inmiddels permanent verwijderd. Belangrijk dus om te weten
hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 1.280 times, 1 visits today)
One thought on “DLM Plus: Wet permanente controle brengt mondkapje en andere wanmaatregelen terug
 1. Vraagje: op haar of zijn website?

  En: Duchess Meghan and duke Harry zitten in een clubje met o.m. richard branson, jamie oliver ÈN justin trudeau, broer van kyle kemper.

  deborah birx verklaart in haar boek*: fauci en ik hebben alle virusregels VERZONNEN.
  ‘ik heb President Trump voorgelogen’ schrijft ze verder.
  Blijkbaar weet ernst k. dit nog niet, anders zou hij die virusregels natuurlijk meteen weghalen uit zijn privé-wetsontwerp. Niet getreurd, ernst: u kunt ze te allen tijde verwijderen.
  *Dit werd op 25 juli ’22 gepubliceerd op o.m. naturalnews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *