Ledennieuws VVJ

DLM Plus: Hoe word je een Vrij Mens?

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

Dankzij de inspanningen van een groepje Vrije Mensen is Hans Xavier Meier’s ‘Hintergrundwissen’ vertaald. Het boek heeft de veelzeggende ondertitel:”Achtergrondkennis van het huidige rechtssysteem. Hoe we het kunnen laten verdwijnen en vervangen door iets beters.” Het kan je volgens de vertalers helpen om een vrij mens te worden en zij stellen het als pdf gratis ter beschikking. Desgewenst is er een online cursus aan gekoppeld.

Auteur Meier stelt dat onze echte vijand niet de elite-oligarchie is, maar onze eigen vrienden, familieleden en kennissen zijn. Want legt hij uit, ‘Ze zitten in instanties als plaatsvervangende agenten van hun opdrachtgevers, met de missie om ons lastig te vallen en uit te zuigen.’

‘Ze doen dit uit angst voor behoud van hun loon en uit onwetendheid’. ‘Ze gehoorzamen hun autoriteiten.’

Het interessante aan deze studie van het rechtssysteem is, dat Meier geprobeerd heeft om alle eindjes aan elkaar te knopen en alle fenomenen die naar voren komen met vermelding en uitleg van de bronnen verklaart.

Als leek zal het je duizelen, omdat er op zo’n compleet andere manier naar het rechtssysteem wordt gekeken, zodat je je afvraagt of dit wel dezelfde wereld is waarin wij leven. Ik denk ook dat dat nodig is. Meier vindt dat je iets pas kunt bestrijden wanneer je het complete plaatje in beeld hebt. En dat is nu eenmaal niet zo simpel.

Oplossingen

De Duitse schrijver maakt in zijn boek gebruik van oplossingen, die zoals hij schrijft, ‘in hun eigen wetten te vinden zijn’. ‘De wetten zijn van hun, maar de oplossingen zijn van mij.’

Toch waarschuwt hij ook. Volgens hem is deze info complex en niet gemakkelijk te begrijpen en zit de kern van de waarheid verpakt in vele lagen.

Hij besluit zijn werk met de volgende bedenking:

“We moeten zo langzamerhand eens beslissen of we het schaap willen blijven dat we tot nu toe waren. Want ongemerkt is ons steeds duidelijker geworden dat diegene die de schapen achterna sjokt alleen maar achterwerken van schijters ziet. Hoe meer er wat ondernemen, des te minder achterwerken er over blijven.”

Lees dit artikel, geschreven door Rob Vellekoop verder op de site van DLM Plus:

Hoe word je een Vrij Mens?

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

 

(Visited 553 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *