Overige

Docu: Het grote virusdebat – Kaufman vs Kirsch – de discussie | Nederlands ondertiteld


Eigenlijk hoort het heel simpel te zijn. Iemand is ziek. Dat kun je zien aan bepaalde symptomen. Nu wil je weten wat de oorzaak is van de ziekte en de geuite symptomen. In dit geval gaat het om een aandoening van de luchtwegen. Dus ga je daar zoeken. Je neemt longvloeistof af van de patiënt.

En daar gaat het mis. Want in de longen, en daarmee ook de longvloeistof die wordt onttrokken, bevinden zich allerlei deeltjes, misschien wel honderden typen organismen. Er eentje uitpikken om die de schuld te geven is gokken, geen wetenschap. De logische procedure zou zijn om de longvloeistof te filteren, hetgeen dat al bekend is eruit te halen en wat overblijft één voor één te onderzoeken met een echt experiment, in de echte wereld, of het ziek maakt. Want de vloeistof die wordt onderzocht komt uit een mens, een natuurlijk wezen. Niet uit een computer.

Zoals is uitgelegd in vele video’s op dit kanaal wordt die logica niet meer gevolgd. We hebben toch computers en software?

Dan de discussie. Na wat inleidend gekissebis, de video duurt dan al bijna 20 minuten, erkennen beiden geen expert te zijn op het gebied van genomische rangschikking, ook wel “sequencing,” in goed Nederlands. Dat moet je even onthouden voor later.

Ook valt het mij op dat Steve Kirsch als eerste vraagt of zijn naam Andrew Russell Kaufman MD is. Heel expliciet. Misschien is het onderhand mijn paranoia, maar het komt op mij over alsof hij dit doet om er maar zeker van te zijn dat zoekers terecht komen op die pagina’s die een niet zo gunstig beeld schetsen van Andrew Russel Kaufman MD, zoals allesweetpagina Wikipedia.

Dan vraagt hij of Kaufman studies heeft uitgegeven waar mensen naar kunnen kijken. Ik denk dat hij zijn huiswerk wel heeft gedaan en weet dat dit niet zo is. Dit lijkt een manier om Kaufman als wetenschapper minder geloofwaardig te maken. Kaufman komt echter terug met de reden waarom hij geen studies publiceerde. Een zinnige reden, in mijn optiek.

Dan komen we tot de kernvraag: bestaan virussen nu wel of niet. Het genuanceerde antwoord van Kaufman is dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat voldoet aan de wetenschappelijke methode en de Postulaten van Koch en het bestaan van virussen als zijnde ziekmakers onweerlegbaar aantoont. Toch blijft Kirsch voor de kijker maar herhalen en benadrukken dat Kaufman niet gelooft in het bestaan van ziekmakende virussen, alsof hij voortdurend wil zeggen “kijk nou, wat een domoor, hij gelooft niet dat virussen bestaan.”

Dan wordt het een kip-of-het-ei-verhaal. Kirsch probeert maar duidelijk te maken dat er allerlei studies zijn, over in de wereld komt men tot dezelfde conclusies. Het simpele punt van Kaufman is de vraag wat de oorsprong is van het materiaal waaruit de vermeende rangschikkingen van het vermeende SARS-CoV-2-virus zijn voortgekomen. Dan blijkt de oorsprong longvloeistof van een patiënt te zijn die niet is gezuiverd, waaruit geen vermeend virus werd geïsoleerd. Daarmee begon dit artikel en zijn we rond. Einde discussie?

Bron en vertaling:

Wederom diepe dank aan Erick van Dijk voor het vertaalwerk!

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

FriendsPlace International, de deuren staan open!

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:

Vriendenplek

FriendsPlace International

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

&

&
(Visited 266 times, 1 visits today)