Overige

Docu: Samadhi (deel 1 & 2) Nederlands ondertiteld

Samadhi is een oud Sanskriet woord, waarvoor geen modern equivalent bestaat. Het is een fundamentele uitdaging om een film over Samadhi te maken. Samadhi wijst op iets dat niet kan worden overgebracht op het niveau van de geest.

Deze film is simpelweg de uiterlijke manifestatie van mijn eigen innerlijke reis. Het is niet de bedoeling om je iets te leren over Samadhi, of om informatie te geven voor je geest, maar om je te inspireren om rechtstreeks je ware aard te ontdekken. Samadhi is nu relevanter dan ooit. We bevinden ons in een tijd in de geschiedenis waarin we niet alleen Samadhi zijn vergeten, maar ook wat we zijn vergeten.

Deel 1

Dit vergeten is Maya, de illusie van het zelf.

Als mensen leven de meesten van ons ondergedompeld in ons dagelijks leven, met weinig aandacht voor wie we zijn, waarom we hier zijn, of waar we naartoe gaan. De meesten van ons hebben zich nooit het ware zelf gerealiseerd, de ziel of wat de Boeddha annata noemde – dat wat voorbij naam en vorm is, voorbij het denken. Als gevolg daarvan geloven we dat we deze beperkte lichamen zijn. We leven in angst, bewust of onbewust, dat de beperkte zelfstructuur waarmee we geïdentificeerd zijn, zal sterven.

Deel 2

Vervolgt de verkenning van Samadhi.

Samadhi wordt gerealiseerd door een stopzetting van zelfactiviteit. Men moet de poortloze poort passeren om zijn ware aard te realiseren en zich te verenigen met de Bron.

s Werelds grootste spirituele leraren van de oudheid tot de moderne tijd hebben de visie gedeeld dat de diepste waarheid van ons wezen niet het eigendom is van één bepaalde religie of spirituele traditie, maar gevonden kan worden in het hart van ieder mens. Samadhi begint met een sprong in het onbekende.

In de oude tradities werd, om Samadhi te realiseren, gezegd dat men uiteindelijk het bewustzijn moet afwenden van alle bekende objecten, van alle externe fenomenen, geconditioneerde gedachten en gewaarwordingen, naar het bewustzijn zelf – naar de innerlijke bron, het hart of de essentie van iemands wezen.

Credits: Daniel Schmidt – Regisseur, Producent, Schrijver, Verteller, Film Score, Fractal Animation, Character Animation, Editor, Special FX, Audio Post

Bron: Awaken the World

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platform:

Vriendenplek

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 629 times, 1 visits today)