Een Oorlog Reeds Verloren

Een aanvaardbaar leven | # 3.57

Trouwe volgers zullen afgelopen zondag vergeefs hebben uitgekeken naar een nieuwe aflevering van de podcast. Vandaag vertelt Sven u waarom het stil bleef van zijn kant, waarna hij u meeneemt in zijn gedachtegang over het idee van een ‘aanvaardbaar leven’. Wat betekent het om mens te zijn in een steeds meer gedigitaliseerde wereld, en is er zoiets als een recht op een analoog leven?

Sven gaat graag met u in gesprek over deze onderwerpen op 23 & 24 oktober aanstaande. Dat weekend staat in het teken van ‘Gezondheid’; fysiek, emotioneel en spiritueel. Tijdens dit bijzondere weekend op de Veluwe zullen er naast Sven ook nog andere sprekers aanwezig zijn, waaronder bijvoorbeeld eerdere gast uit de podcast dr. Gorter. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en ook zullen er producten te koop zijn die allemaal passen bij het thema ‘Een Gezondheid Reeds Gewonnen’.

Entree voor een dag kost € 25,- en voor beide dagen € 40,-. Kinderen zijn gratis welkom. Honden toegestaan mits strikt aangelijnd vanwege de andere aanwezige dieren op locatie. Let op! Op locatie is geen pin aanwezig. Entree graag gepast contant betalen. Wilt u zich aanmelden? Stuur een mailtje naar info@eenoorlogreedsverloren.nl. Vermeld daarin welke dag/dagen u wilt komen en de namen van uw gezelschap. Na aanmelding krijgt u een bevestigingsmail. Het aantal plaatsen is helaas beperkt dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

(Visited 666 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Een aanvaardbaar leven | # 3.57
  1. Beste Sven,
    Bij de woorden waarmee je eindigde, moest ik denken aan deze woorden van Jezus/Jeshua: “Als jullie bij de wereld zouden horen, zou ze jullie hebben liefgehad als iets van haarzelf, maar jullie horen niet bij haar, want Ik heb jullie uit de wereld weggeroepen. Daarom haat ze jullie.” (Johannes 15:19)

  2. Beste Sven,
    Het leven zoals ik dat ken geeft de mens de mogelijkheid om zijn eigen leven zin te geven (anders dan fysiek van waarde te doen zijn). Dat zingeven gebeurt veelal via de betekenis die een mens heeft voor andere mensen. Echter, ook een kluizenaar die niemand ontmoet en niks heeft kan een zinvol leven leiden. Er is geen enkele fysieke/materiële eis is voor een zinvol leven. Dit net zomin als zingeving resulteert in een fysiek/ materieel product. Maar wat wel absoluut nodig is, is dat er voor de mens de mogelijkheid bestaat om dit proces van zingeving door te maken. Daarvoor is absoluut vereist het kunnen maken van eigen keuzes en het kunnen ervaren van de goede of minder goede consequenties daarvan. Als die ruimte – vrijheid in doen en denken/ervaren – er niet is, dan is zingeving naar ik vermoed onmogelijk. Vrijheid is een voorwaarde voor het proces van zingeving. Wat spanning (Volt) is voor een elektrische stroom (Ampère), is vrijheid voor zingeving. Een (bij voorbaat) zinloos leven is voor mij geen aanvaardbaar leven. Mijn antwoord: Een aanvaardbaar leven is een leven waarbij (voldoende) zingeving mogelijk is. Met andere woorden een leven in (voldoende) vrijheid. Tot zover mijn gedachte hierover. Veel dank voor jouw vele mooie en ZINVOLLE bijdragen. Dat je je snel beter mag voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *