Blckbx

Gideon, op zoek naar de waarheid! (De verboden docu)

“We gaan al twee jaar lang gebukt onder zeer ingrijpende maatregelen die onze vrijheid drastisch beperken. We gaan van lockdown naar lockdown. Het zou allemaal noodzakelijk zijn om onze volksgezondheid te beschermen tegen een extreem gevaarlijk virus. Maar is dat eigenlijk wel zo?”, vraagt Tweede Kamer lid Gideon van Meijeren zich af. “Is corona wel zo gevaarlijk als wordt beweerd? Zijn de maatregelen wel effectief? Is het massaal vaccineren van de hele bevolking wel verstandig, of lopen we misschien ook risico’s? En als de maatregelen niet bijdragen aan de volksgezondheid, waarom worden ze dan toch genomen?”

Zoektocht naar antwoorden

Gideon: Op zoek naar de waarheid neemt je mee met Van Meijeren op zijn zoektocht naar antwoorden op deze en meer vragen over de coronacrisis. Vragen die leven bij de bevolking, maar waarop hij, en daarmee de mensen in het land, geen antwoord krijgen in de Tweede Kamer. Een plek waar Van Meijeren zich naar eigen zeggen vaak voelt als een ‘roepende in de woestijn’. Waar hij geen antwoord krijgt op zijn ’terechte prangende’ vragen. Waar hij in plaats daarvan steevast wordt geframed en afgerekend om de vorm, wat iedere vorm van democratisch debat bij voorbaat onmogelijk maakt.

Ministerie weigert te antwoorden

Begin oktober vorig jaar stelde Van Meijeren zestig Kamervragen over het coronabeleid. De vragen gingen onder meer over de wetenschappelijke onderbouwing, het experimentele karakter van de vaccins en de niet onderzochte lange termijn bijwerkingen. Maar ook over het nut van de QR-code en de maatschappelijke ontwrichting en polarisatie die daardoor zijn veroorzaakt. Omdat het ministerie al maandenlang weigert om zijn antwoorden te beantwoorden, startte Van Meijeren zelf een zoektocht.

Eerst bejubeld nu verketterd

Hij vond de antwoorden in gesprek met tal van vermaarde wetenschappers, met afwijkende maar steekhoudende meningen. Stuk voor stuk academici met een indrukwekkende loopbaan, die voor de coronacrisis immer bejubeld werden, maar nu worden verketterd omdat ze weigeren mee te gaan in het heersende narratief. Artsen, virologen, immunologen, Nobelprijswinnaars, uit binnen- en buitenland, die een heel ander geluid laten horen. Een geluid dat in de media en in de Tweede Kamer niet gehoord wordt en niet gehoord mag worden. “Voor mij is het van belang dat we een evenwichtig debat hebben, waarin alle meningen aan bod komen”, vindt Van Meijeren. “Dat is ook het fundament van een democratie. Botsende meningen moeten ervoor zorgen dat de waarheid zo duidelijk mogelijk wordt.”

Gevaarlijke situatie

Door het niet beantwoorden van zijn vragen wordt het grondwettelijk recht op inlichtingen volgens Van Meijeren in feite een dode letter. “Ik kan mijn werk niet doen, als ik geen antwoorden krijg op vragen. Want mijn belangrijkste taak is het controleren van de regering, die moet verantwoording afleggen. En als ze dat niet doet, kom je in een situatie terecht waarin een kleine groep personen heel veel macht heeft, maar geen verantwoording aflegt. En dat is een hele gevaarlijke situatie.”

Cast & credits

Naast Gideon van Meijeren komen in de documentaire onder andere aan het woord: prof. dr. Bob de Wit, Twan Houben, immunoloog dr. Carla Peeters, Henk van Dalen, prof. dr. Theo Schetters, Wassila Hachchi en Brian de Lange.

=

Volg Het Andere Nieuws nu via Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 3.222 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Gideon, op zoek naar de waarheid! (De verboden docu)
 1. Tsja, FVD, een beetje sputteren heeft niet geholpen

  Het kwaad is al geschied en deze heldere docu is toch mosterd na de maaltijd..

 2. Klaus $chwab want to own everything.
  And therefore you will have nothing.
  But you will be happy.

  Take the Booster and the Turbo so you can have vacation.
  … in freedom zones we’ve colored to make it as easy as possible for you.

  KLAUS ein schönes Wochenende..!…en n prettige stoelgang !

  Scheiße schmutziges Schwein !
  ‘krijg de krenk’, ‘krijg het makke’, ‘krijg een darmscheuring’ en ‘krijg de wijtik’
  Krijg de vinkentering! met je groen vinkje in het EU Digitaal Corona Certificaat.
  krijg de pest colère (klere), pleuris en pokken !
  En Krebs !

  F**K ..Y met je nieuw $$chwabenland.
  Ik heb er schijt aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *