Café Weltschmerz Viruswaarheid

Het demonstratierecht, wat is dat ook al weer? – Jeroen Pols en Maria Louise Genet

Iedere dinsdag nemen mr. Jeroen Pols en mw. mr. Maria-Louise Genet samen de relevante juridische ontwikkelingen van de week door.

Huishoudelijke mededeling. Op 7 december 2021 van 14.30 tot 15.30 uur zal er een Zoom zijn voor het nieuwe format ‘Viruswaarheid Maatschappij Uitzending’ waarin kijkers van deze reeks 1x per maand schriftelijk vragen kunnen stellen aan een aantal juristen uit ons team die daarna live (via Zoom) met het publiek besproken zullen worden. Deze keer zal het vragen betreffen over de volgende onderwerpen: het demonstratierecht, aanprakelijkheidsrecht, grondrechten en arbeidsrecht. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van Viruswaarheid. De uitzending wordt vervolgens uitgezonden op het Facebookkanaal op donderdag 9 december 2021 om 20.00 uur.

In de eerste 10 delen van deze reeks bij Weltschmerz is het Dossier (On)Gezondheidsraad besproken, waaronder de sommatiebrief, de dagvaarding in de bodemprocedure, de dagvaarding in de kort geding procedure, de zitting op 8 november 2021, de rol van het CBG, kamerdebatten, wetgeving en andere bijbehorende zaken. Op 29 november jl. is uitspraak gedaan in deze zaak. Het vergt enige voorbereiding om het vonnis te ontleden en te bespreken, waardoor wij ervoor gekozen hebben om dat volgende week te doen.

In deel 11 is uitgebreid ingegaan op het nieuwe wetsvoorstel rondom de mogelijke invoering van 2G en de uitbreiding van de coronatoegangsbewijzen naar niet-essentiële winkels en dienstverlening (CTB’s / QR-code / QR-app). Vandaag (deel 12) wordt er ingegaan op het demonstratierecht. Daarbij zal worden ingegaan op het rapoprt van de Venice Commission, de folder van burgermeester Halsema (2018).

(Visited 568 times, 1 visits today)
One thought on “Het demonstratierecht, wat is dat ook al weer? – Jeroen Pols en Maria Louise Genet
  1. Halsema schijnt aan bepaalde demonstraties , bijv BLM, meer toe te staan dan bij bijv Coronademonstratie? Toeval?
    Duidelijke invloeden van WEF?..
    Worden de rechten van burgers dan niet ordinair gekaapt?
    Laat me niet lachen, amnestie waar ik geen enkele waarde aan toedicht, wordt ook door de elite gekaapt! Net als VN!
    Wat dat betreft vallen vele burgemeesters door de mand van gerechtigheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *