Alternatief tv

Integrale televisietoespraak van Poetin 21-02-2022. In Nederlands voorgelezen door Ab Gietelink

De Russische president Poetin hield op 21 Februari 2022 een televisietoespraak van ruim een uur, waarin hij namens de Russische staat een analyse maakt van het Oekraïne conflict, de geschiedenis van de Sovjet-Unie en de relatie met de NATO. Wat zegt de andere kant eigenlijk? Wat zegt en hoe denkt de nieuwe vijand van het westen? Niet wat zeggen onze Ruslanddeskundigen over wat Poetin zegt. Nee. Wat zegt Poetin zelf ? Europese leiders zenden Oekraïne wapens en verleiden met EU lidmaatschap. Zij escaleren het conflict. Vrede in Europa komt er alleen als het Westen Oekraïne aanzet tot overleg en compromis. Vrede komt tenslotte van authentiek begrip en de onderhandelingstafel. Om de vrede te kunnen winnen en een fundament voor de toekomst te leggen is het cruciaal om kritisch, maar authentiek te luisteren naar de motieven en redenen van diegene, die het westen ziet als haar vijand. Ik ga daarom straks de integrale redevoering in Nederlandse vertaling neutraal voor U voorlezen De inhoud zal objectiever, veelkleuriger en genuanceerder zijn dan bijna alles wat U tot zover van en over Poetins’ opvattingen las of hoorde, omdat het zijn directe boodschap in zijn woorden is. Vanzelfsprekend neem ik op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor zijn tekst. Ik ben enkel de acteur en voorlezer.
Allereerst een korte samenvatting van zijn tekst in mijn woorden. De redevoering interpreteert de afgelopen 100 jaar Sovjet en Russisch/ Oekraïense geschiedenis. Het begint met de ineenstorting van het Russische Rijk als gevolg van de 1e Wereldoorlog en de Russische revolutie in 1917. Poetin stelt dat de Sovjet-Unie van 15 republieken in 1921 tot stand kwam volgens de vrijwillige confederatieve principes van de 1e Sovjetleider Lenin. Die utopische grondwet van de Sovjet-Unie leidde er in 1991 toe dat de 15 republieken legaal afscheid konden nemen van de Unie en daarmee viel de Sovjet-Unie uit elkaar. Het probleem was dat om de buitenrepublieken te verleiden tot de Unie deze vaak gebieden met in minderheid of meerderheid Russen binnen hun grenzen kregen. Na het uiteenvallen van de Unie in 1991 wilden die terug naar het Russische moederrijk. Hierover ontstonden beperkte burgeroorlogen. Poetin verwijt Lenin deze utopische constructie en stelt dat je een staat niet kan bouwen op een confederatief principe. Westerse politici en staatrechtsopiniemakers hebben net als Poetin moeite met zelfbeschikking van provinciën en autonome gebieden en die starheid leid tot conflicten en oorlogen. Poetin neemt scherp afstand van het Stalinistische autocratische bewind. Hij behandelt de overwinning van de Sovjets op de Duitsers in de 2e Wereldoorlog. Hij staat stil bij de toezeggingen die de Sovjets onder president Gorbatsjov in 1989 kregen in Berlijn. De NATO brak de afspraken en breidde zich tussen 1999 en 2020 Oostwaarts uit met 15 republieken. Poetin vertelt de kijker over het mislukte gesprek met president Clinton over de Russische aansluiting bij de NATO. Poetin behandelt verder de rol van de Amerikanen bij de Maidanrevolte in 2014 en de gewelddadige afzetting van de gekozen president Yanoukovich. Het gevolg waren afscheidingen op basis van referenda in de Krim, Donetsk en Loegansk. Rusland meent de Krim op in de Russische federatie. Hij noemt de Oekraïense bombardementen een vorm van genocide op de Russische gezinde bevolking in de Donbas. Poetin spreekt over de invloed van de Amerikanen op de Oekraïense regering en de actuele Amerikaans-Oekraïense militaire operaties aan de Zuid-Russische grenzen. Hij wenst een militair neutraal Oekraïne en eist veiligheidsgaranties. Tenslotte kondigt hij de erkenning van Donetsk en Loegansk aan. Hij eist dat de Oekraïne haar vijandelijkheden tegen de volksrepublieken onmiddellijk stopt en waarschuwt hen. Hierbij zijn letterlijke redevoering. Bedenk. Ik ben alleen uw dienstbare voorlezer/ boodschapper van de tekst. Luistert U.

Bron: https://www.alternatief.tv/

(Visited 2.059 times, 1 visits today)
12 thoughts on “Integrale televisietoespraak van Poetin 21-02-2022. In Nederlands voorgelezen door Ab Gietelink
 1. Bijzonder goed dit op de alternatieve media te laten horen!

 2. Mij interesseert het gelul van geen enkele politieke figuur! Ik weet de geschiedenis wel van de Russen, met hun Stalinistische moorden! Je moet meer over Poetin weten dan alléén deze video, in andere toespraken zit hij Stalin te verheerlijken! Die vent lult ook maar wat om de massa onder zijn controle te kunnen blijven houden! Ik laat me niet van het echte probleem afleiden door de narratief producten!

 3. Je kan de wereld niet redden, je moet je concentreren op je eigen kleinschalige omgeving, wat is daar aan het gebeuren! Je moet niet mee gaan denken in wereldwijde controle, je moet een oplossing zoeken om eigen land, stad, dorp van de bezetters te bevrijden, daar klein mee beginnen, niet proberen heel de wereld te redden, want dan zit je in hetzelfde spoor van de bezetters bezig & kunnen hun hier lekker aan de macht blijven zitten, zonder dat ze ooit opgeruimd zullen worden!

 4. fantastisch gedaan Ab, top! Nu nog zorgen dat het bij de 2e slaapkamer komt, dus mailen naar die domboos, slaapkoppen, schapenhoeders…

 5. Er is een YT video van – Mordechai Krispijn over Willem Engel – , hij heeft hem bezocht, hij zit in isolatie omdat hij een test heeft geweigerd! In de gevangenis ook de Corona zever! Zoek op mensen! Het is totaal afgelopen met de vrijheid! We zijn bezet!

 6. Een hoop mensen in het westen en de rest van de wereld gaan op onze knieen voor die negers en maken vuistjes voor ze maar eigenlijk hebben ze daar van de blanken weinig recht op.Ik ga ook niet lopen vertellen van maar eigenlijk waren wij ook wel fout , want dat hebben andere nederlanders al genoeg gedaan.Laat ze maar eerst eens kijken naar de arabieren ‘islamitisch” met hun ‘blanke slavinnen’ wat nu nog gaande is .De negers zelf die hun mensen uit de binnenlanden trokken en toen verkochten aan de arabieren en later de blanken.Het was ook een blanke,Abraham Lincoln die een eind maakte aan de slavernij terwijl de negers zelf doorgingen met het verhandelen van hun eigen volk aan o,a.de arabieren,vooral ghanezen.Onze regering moest excuses maken voor ons slavernij verleden maar vergeet niet dat ze op deze manier een hele zet vooruit hebben gekregen in de moderne wereld.Dus die excuses,van die regering zijn niet van mij,trouwens ik ben er ook niet bij geweest. En dan hebben wij hier lieden lopen zoals die akwasi uit ghana die zijn voorouders hebben grof geld verdiend aan de slavenhandel die vind dat zwarte Piet maar een trap in z’n gezicht verdient en het Sinterklaasfeest heeft vernaggeld en ook nog even een herenhuis op de amsterdamse grachten opeist.Ik vind excuses en nog wel meer en beter gepast naar het Russische volk ,want die hebben echt niet verdient wat er nu gebeurt en vooral niet van een groot deel van het nederlandse volk die de Russische kinderen beschimpen met leraren erbij en Russische mensen die uit hun huizen worden gezet.Vergeet niet mensen zonder die Russen in wo2 hadden we nu mogelijk duits gesproken.Ook zijn ze nooit echt een oorlog gestart tegen het westen.Miljoenen mensen hebben ze opgeofferd in die wo2.Kunnen we niks moois bedenken om de Russen te eren en bedanken.Bijvoorbeeld elke ochtend een glas echte Russische vodka en een mooie Russische groet,kameraden.

 7. Meer nog over die video van Krispijn op een ander zijn account, Willem Engel gaan ze nooit meer vrij laten, want ze gaan hem steeds weer opnieuw isoleren omdat hij de test weigert! Ze gaan ook alle mails naar hem verbieden! Niet alléén naar hem, naar alle gevangenissen! Daarna krijgen ze allemaal de verplichte moordprik! Komt ervan, om bezetters aan de macht te laten zitten!

 8. Wie alles over Micha Kat & vrienden gevolgd had, zou zo geen onnozele uitspraken doen als die Krispijn! Via staatisme & hun NWO krombanken gaat er nooit recht gesproken worden & alle machtsapparaten zitten sterk in hun dwangneurose!

 9. Zit wat in wat je zegt maar Putin heeft dat land toch maar mooi onder controle.Vooral dat met die tsjetjenen zal wel een hele kluif zijn geweest.Ga d’r maar aan staan.Het is ook bijna niet meer te volgen,wat een zooi overal maar wat ie nu gedaan heeft met die operatie sta ik volkomen achter.Na wat ik weet moest ie wel.

 10. Hallo Redactie,

  het is geen pOEting maar pUtin. het is geen OEkraine maar Ükraine. want waarom zeggen jullie dan geen rOEtte ?? je schrijft Ü maar zegt oe , een U zoals Putin spreek je gewoon uit als u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *