De Nieuwe Wereld

Jongeren in coronatijd: kinderen in de vuurlinie

Beste kijker van De Nieuwe Wereld. Tijdens onze waarschuwingsperiode hebben wij enkele gesprekken over Covid-19 voor de zekerheid even vastgehouden. Nu deze periode voorbij is plaatsen wij ze alsnog online.

Marlies Dekkers in gesprek met orthopedagoog en publicist Hans Koppies over kinderen in coronatijd. “We hebben kinderen een enorme prijs laten betalen om risico’s te vermijden die zij zelf niet liepen.”

Hoewel de meeste mensen de coronacrisis het liefst zo snel mogelijk vergeten, vraagt een groeiende groep wetenschappers, vakkundigen en bezorgde burgers om een evaluatie van de coronamaatregelen. Uit diverse onderzoeken is inmiddels gebleken dat het sluiten van de scholen geen effectieve impact heeft gehad op de besmettingsgraad. Desondanks lijkt het er op dat men nieuwe sluitingen reeds als onontkoombaar beschouwt. Om herhaling van misstanden te voorkomen schoof orthopedagoog Hans Koppies aan bij Marlies Dekkers. In hun gesprek gingen zij in op de negatieve impact van de maatregelen op jongeren, op de Zweedse benadering, en deden zij een oproep tot bezinning: “Ratio is belangrijk. Waar teveel angst heerst is nadenken niet meer mogelijk.” De jeugd heeft de toekomst, met Hans Koppies.

Het artikel van Hans vind je hier: https://pedagoogle.com/

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM

nl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 239 times, 1 visits today)