Café Weltschmerz

Eenzame revolutie Iran – Shohreh Feshtali en Arthur Blok

Wat betekent het voor de het Midden-Oosten als het regime in Iran valt? Wat zijn de gevolgen voor landen als Libanon, Saudi Arabië en Jemen? Kan de Hezbollah beweging haar dominante positie behouden wanneer de bewapening en geldstroom stopt? Wat gebeurt er met door Iran gesponsorde milities in Jemen en met de machtsverhoudingen in Syrië?Er wordt de laatste tijd veel gesproken over Iran. Op het eerste gezicht lijkt de dood van Mahsa Amini een smeulend verzet tegen de politieke leiders van het land in vuur en vlam gezet te hebben. De verontwaardiging regeert vervolgens in de media, maar bredere en diepere analyses rond de protesten zijn schaars. Ondertussen is de onrust relevant voor de militaire, politieke en economische toekomst van vele landen rondom. Wat de toekomst brengt, weet niemand, maar Arthur en Shohreh verkennen de scenario’s.

Arthur Blok werkte jarenlang in Libanon als correspondent en woont sinds 2014 in Dubai. Op (deze week nog the-levant.com en) the-liberum.com, platform voor afwijkende meningen, doet hij verslag van zijn bevindingen in het Midden-Oosten. Daarnaast schreef hij vijf boeken waaronder twee over Geert Wilders: ‘Veel gekker kan het niet worden’ en ‘Zo gek is het geworden’.

Shohreh Feshtali behoeft geen verdere introductie, ze is voor Weltschmerz-volgers al maandenlang het vertrouwde gezicht bij Weltschmerz-evenementen en vele interviews. Geboren en getogen in Iran is ze nog altijd goed op de hoogte van wat er daar gaande is. Buiten de verhalen uit de media om, krijgt ze uit de eerste hand informatie van vrienden en familie aldaar.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 202 times, 1 visits today)