Gezond Verstand

Karel van Wolferen: De wurggreep

Hoofdredacteur van het nieuwsblad Gezond Verstand Karel van Wolferen introduceert het nieuwste nummer van Gezond Verstand door zijn eigen geschreven artikel voor te lezen. Deelnemers van Gezond verstand krijgen nummer 44 op zaterdag 25 juni in de brievenbus.

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

(Visited 1.914 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Karel van Wolferen: De wurggreep
 1. Het gaat helemaal niet om Oekraïne of het Oekraïnse volk. Het gaat om het financiële systeem.
  Het financiële systeem was in 2008 al failliet maar de elite was er toen nog niet klaar voor.

  We krijgen het dag in dag uit te horen Rusland is schuld aan de inflatie ( leugen want in september 2021 was de inflatie al 8%). Rusland is schuld aan de energie crisis ( niet waar komt door sancties) Rusland is schuld aan voedselschaarste ( niet waar ligt aan sancties) etc etc.

  Rusland moet er de schuld van krijgen dat het allang failliete geldsysteem gaat crashen net als de beurzen en daar moet Rusland allemaal de schuld van krijgen.

  Over de oorlog zelf. Ik lach me al maanden dood van al die zogenaamde ” deskundige en oude generaals ” die allen de grootste onzin bij WNL zitten te verkondigen , ” Rusland is door zijn munitie, ze vorderen langzaam, ze gaan failliet, ze willen heel Oekraïne ” en nog veel meer van die onzin.

  Ik denk dat Poetin zijn eerste slag was de westerse munitie depots rond Kiev leegroven wat hem ook gelukt is. Voor honderden miljarden heeft Poetin aan westers oorlogsmateriaal en munitie buitgemaakt. Daarna de westerse biolabs blootleggen. Daarna hergroeperen en de hele oostkant Donbass en Luhansk te bevrijden plus Odessa zodat de gehele zwarte zee kant Russische bezit is. Ik denk dat dat de eerste opzet was.
  Afdwingen dat Oekraïne NOOIT BIJ DE NATO ZOU AANSLUITEN.
  Maar door Finland en Zweden en misschien ook Moldavië en wie weet Georgië bij de NAVO zal deze oorlog wellicht een andere wending gaan krijgen.

  Het westen blijft Rusland onderschatten. Militair zijn ze vele malen geavanceerder dan het westen verwacht. Rusland produceert tegen 10% van de kosten van het westen.
  Op dit moment, dat is ook de reden dat het langzaam gaat, zet Rusland maar 20% of minder aan manschappen in.

  Het westen zal de grote verliezer zijn die momenteel bezig is om zichzelf meer en meer te verzwakken door alle wapensystemen die ze naar Oekraïne sturen.

 2. Ik wil er nog iets aan toevoegen. Poetin heeft er bewust voor gekozen om in Oekraïne het internet en tv niet te vernietigen zodat mensen contact met elkaar kunnen hebben en beelden met elkaar kunnen delen. Ook heeft Poetin stroom,water en gas toevoer niet vernietigd want Poetin is niet tegen de burger maar tegen de westerse regering die Oekraïne dicteert wat ze moeten doen.
  Momenteel sterven z’n 300 Oekraïnse mannen per dag omdat ze als kannonvoer naar het front worden gestuurd.

  Het interesseert het westen totaal niet wat er met Oekraïne of het Oekraïnse volk gebeurt. Via Oekraïne wil het westen en NATO Rusland aanvallen maar die slag zijn ze compleet aan het verliezen op alle fronten.

  Niet voor niets dat het westen alle nieuws kanalen probeert af te sluiten zodat wij alleen onze staats propaganda te horen krijgen. Deze westerse oorlog is dus ook tegen onze vrijheid gericht.

  Hoort iemand het westen nog praten over vredesbesprekingen. Nee, want het westen moet en zal Rusland verslaan, dat hoor je ook alle westerse leiders zeggen ” we MOETEN Rusland verslaan”, maar dat gaat het westen nooit lukken.
  De westerse NATO missie is totaal mislukt en dat komt mede omdat het westen de buitenlandse zenders heeft verboden zodat nu veel meer mensen die buitenlandse zenders zoeken en vinden dan voor de oorlog en ze nu alle westerse leugens haarfijn zien.

  Ik denk dat mensen zich massaal gaan verzetten als het westen zich bij Oekraïne aan gaat sluiten en in oorlog gaat met Rusland. Burgers willen géén oorlog, alleen elite en banken willen oorlogen omdat ze daar gruwelijk veel geld aan verdienen.

  Mensen laat je niet gebruiken door die psychopaten, ga geen verloren oorlog voeren want een oorlog kent alleen slachtoffers onder gewone burgers. Weiger om in dienst te nemen.

  ZONDER SOLDATEN GEEN OORLOG !!!!!!!

 3. @Peter …idd follow the money>https://www.youtube.com/watch?v=zrSzxGsinZg
  Deel deze video
  TOP video… incl vertaling …over wat er ons te wachten staat : “The Fed Will Seize All Your Money In This Crisis” — Robert Kiyosaki’s Last WARNING

  He says they’re going to try and put him in jail for saying this.
  _________________________________________________
  Wat te denken van de Lithiumafzettingen in Oekraïne.
  Oekraïne en Servië waarschijnlijk het grootste potentieel voor het winnen van lithium in heel Europa.

  Oekraïne heeft 10% van de ijzerreserves in de wereld, 6% titanium en 20% grafiet.
  ook Zwart schaliegesteenten met grote hoeveelheden steenkool en methaan.

  (((Ukraine: all lithium reserves and mineral resources in war zones.)))
  De lithiumprijzen zijn het afgelopen jaar met maar liefst 600 procent gestegen.

  En er zijn groeiende zorgen dat de wereldvoorraad lithium, evenals andere mineralen die cruciaal zijn voor de overgang naar schone energie, wordt gecontroleerd door een handvol landen. China, de Democratische Republiek Congo en Australië zijn goed voor driekwart van de wereldwijde productie van lithium, kobalt en zeldzame aardmetalen.
  https://www.nytimes.com/2022/03/02/climate/ukraine-lithium.html Eerder deze week schreven 17 militaire experts een brief aan Lloyd Austin, de Amerikaanse minister van Defensie, waarin ze de noodzaak onderstreepten voor de Verenigde Staten om hun toegang tot mineralen te versterken.
  ______________________________________________________________________________
  Landroof in Oekraïne is Monsanto’s achterdeur naar de EU
  Oekraïne heeft een derde van alle landbouwgrond in Europa.

  Vanwege begrotingstekorten en hun afhankelijkheid van het IMF zijn Oekraïense banken nu stevig gebonden aan externe financiering. IMF-leningen en hulp van de Wereldbank en andere supranationale organisaties worden gedekt door de rijke zwarte aarde van Oekraïne,zowel in praktische als juridische zin. Lokale banken zullen alleen gunstige kredietvoorwaarden bieden aan die boeren die ermee instemmen gecertificeerde herbiciden te gebruiken. Uiteraard worden die vervaardigd door Monsanto. Het bedrijf zal een vast inkomen ontvangen van die kostbare zwarte aarde, die de vruchtbare grond droog ‘wringt’.
  https://orientalreview.org/2015/04/06/land-grab-in-ukraine-is-monsantos-backdoor-to-the-eu/

  Verder bewijs dat Amerikaanse investeerders een oprechte waardering hebben voor de waarde van de zwarte aarde van Oekraïne is te zien in de recente overname van een belang van 50% door het investeringsfonds Siguler Guff & Co in de Oekraïense haven van Illichivsk, dat gespecialiseerd is in landbouwexport.

  De Europese boeren, hebben begrepen dat de veel gehype te propaganda van Washington over……
  “werken aan democratie in Oekraïne” maar één doel heeft – om nog een lasso rond de Europese economie en haar landbouwproducenten te gooien en hen op de knieën te krijgen.
  _______________________________________________________________________________

  In feite gaf een beetje politiek manoeuvreren door het IMF de Oekraïne een lening van $ 17 miljard – maar….(((( alleen)))) als ze zich zouden openstellen voor biotechlandbouw en de verkoop van Monsanto’s gifgewassen en chemicaliën – waardoor een landbouwgrond werd vernietigd die een van de meest ongerepte in heel Europa is. Handelaar in landbouwmachines, Deere, samen met zaadproducenten Dupont en Monsanto, zullen een hoogtijdagen hebben.

  De winnaar van het Oekraïne/Rusland conflict? Monsanto.
  De Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) helpen biotech bij het voeren van de nieuwste oorlog in Oekraïne. Vergis je niet dat wat er nu in oekraïne gebeurt diep verbonden is met de belangen van Monsanto, Dow, Bayer en andere grote spelers in het gifvoedselspel.

  Het doel van Amerikaanse overheidsentiteiten is om de overname van Oekraïne voor biotechbelangen te ondersteunen (naast andere strategieën met betrekking tot het ondersteunen van een falend kabbalistisch banksysteem dat Rusland ook heeft geweigerd met zijn nieuwe afstemming met BRICS en zijn eigen betalingssysteem genaamd SWIFT). Dit is vergelijkbaar met de door biotech gewenste overname van Hawaiiaanse eilanden en land in Afrika.

  Oh, en dit: https://theecologist.org/2014/sep/11/ukraine-opens-monsanto-land-grabs-and-gmos

  Wereldbank leent Oekraïne 2 miljard USD, als aanvulling op het bestaande IMF-pakket
  https://www.youtube.com/watch?v=ZqI-vnXroZI

  Bedankt Karel van Wolferen
  Be nice to America. Or we’ll bring democracy to your country!
  America’s Deadliest Export: Democracy
  Freeing the World…. to Death
  Meer dan 60 regeringen zijn er vanaf de 2e wereld oorlog omver geworpen !!!!
  Door het Evil Empire
  The Masterlist : https://williamblum.org/essays/read/overthrowing-other-peoples-governments-the-master-list

  China 1949 to early 1960s
  Albania 1949-53
  East Germany 1950s
  Iran 1953 *
  Guatemala 1954 *
  Costa Rica mid-1950s
  Syria 1956-7
  Egypt 1957
  Indonesia 1957-8
  British Guiana 1953-64 *
  Iraq 1963 *
  North Vietnam 1945-73
  Cambodia 1955-70 *
  Laos 1958 *, 1959 *, 1960 *
  Ecuador 1960-63 *
  Congo 1960 *
  France 1965
  Brazil 1962-64 *
  Dominican Republic 1963 *
  Cuba 1959 to present
  Bolivia 1964 *
  Indonesia 1965 *
  Ghana 1966 *
  Chile 1964-73 *
  Greece 1967 *
  Costa Rica 1970-71
  Bolivia 1971 *
  Australia 1973-75 *
  Angola 1975, 1980s
  Zaire 1975
  Portugal 1974-76 *
  Jamaica 1976-80 *
  Seychelles 1979-81
  Chad 1981-82 *
  Grenada 1983 *
  South Yemen 1982-84
  Suriname 1982-84
  Fiji 1987 *
  Libya 1980s
  Nicaragua 1981-90 *
  Panama 1989 *
  Bulgaria 1990 *
  Albania 1991 *
  Iraq 1991
  Afghanistan 1980s *
  Somalia 1993
  Yugoslavia 1999-2000 *
  Ecuador 2000 *
  Afghanistan 2001 *
  Venezuela 2002 *
  Iraq 2003 *
  Haiti 2004 *
  Somalia 2007 to present
  Honduras 2009 *
  Libya 2011 *
  Syria 2012
  Ukraine 2014 *

  Wist U dat Amerika Yemen aan het helpen is ? De grondstoffen te bewaken ed….?…zie lithium in yemen

  zie-U.S. president confirms deployment of troops in Yemen
  14 jun. 2022In a letter addressed to Congress earlier this week, President Joe Biden confirmed that the U.S. has deployed troops to Yemen with the aim of ……………………….battling extremist groups

  Top 10 landen naar voorraad van lithium

  Spanje – 400.000 ton
  Zimbabwe – 500.000 ton
  Tsjechië – 840.000 ton
  Congo, Rusland, Servie – 1 miljoen ton
  Canada – 1,9 miljoen ton
  Australië – 5,0 miljoen ton
  China – 7,0 miljoen ton
  Chili – 8,4 miljoen ton
  Bolivia – 9,0 miljoen ton
  Argentinië – 9,8 miljoen ton

 4. Sudden Adult Death Syndrome wordt voorzien door OCCAM en RAZOR.
  Zal veel optreden bij weffers en 1 van de symptomen is een verhoogd
  loodgehalte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *