Overige

Koffie op de dam

Het is weer een tijdje geleden dat ik samen met mijn vrouw onze fraaie stad Amsterdam heb bezocht, de stad met zijn mooie grachten, het paleis en het monument op de Dam. Vooral het monument op de Dam. Het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam is een oorlogsmonument voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het monument staat centraal bij de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op 4 mei.

Hoe mooi kan het zijn om juist nu in deze tijd van oorlog even stil te staan bij de talloze slachtoffers van al dit extreme geweld. Even denkend aan mijn vader hoe hij als zwaar getraumatiseerde puber uit de oorlog kwam, helaas is de oorlog nooit uit hem gegaan. Even de woorden op het monument op mij laten inwerken:

“Laat hier waar het hart van het vaderland is, het monument dat burgers binnen in hun harten dragen, naar de sterren van God kijken”

Even dankbaar zijn dat wij nu leven in tijden van diepe vrede, verbinding en vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Iedereen is welkom in Nederland en kan meegenieten van de welvaart en van de Vrijheid van meningsuiting, nou ja, bijna iedereen dan…

We gaan lekker met de trein en hopen zo rond 12.00 uur eerst even een bakkie te doen op een terras op de Dam. We gaan er een mooie warme herdenkingsdag van maken, de dag van onze vredesmissie.

Morgen dus wat minder nieuws op Het Andere Nieuws.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 531 times, 1 visits today)