Blckbx

blckbx today: Energietransitie EUtopie | LinkedIn verhindert wetenschappelijk debat | Vredesmanifest

Vrijdag 4 november 2022
– De energietransitie zoals de EU die wil met volledig elektrisch vervoer in 2035 en een volledig elektrische energievoorziening in 2050 is onmogelijk. Er is namelijk niet voldoende capaciteit beschikbaar in de mijnbouw om alle (zeldzame) metalen te winnen voor batterijen, elektromotoren, windturbines en zonnefarms. Dat stelt mijnbouw-expert Simon Michaux. Rypke Zeilmaker interviewde hem en licht de pijnpunten toe.

– De Andere Krant lanceert morgen het ‘Vredesmanifest’. Hierin roept de krant de Nederlandse bevolking op om eisen te stellen aan de regering wat betreft de oorlog in Oekraïne. Onderdeel hiervan is het stoppen met wapenleveranties en sancties, vanwege de destructieve gevolgen. Binnen het maatschappelijke debat lijken deze gevolgen te weinig aandacht te krijgen. Andere Krant-journalist Maurice van Ulden praat ons vanavond bij.
– De Deense professor Volksgezondheid Christine Stabell Benn schreef onlangs een publicatie over coronavaccinaties, met het verzoek op reacties en aanvullingen vanuit de wetenschap. Wetenschapsonderzoeker Karianne Boer, geaffilieerd aan het ‘fundamental rights research centre’ van de Vrije Universiteit Brussel, antwoordde met een analyse die viraal ging op LinkedIn. LinkedIn verwijderde vreemd genoeg haar publicatie én haar hele LinkedIn-profiel, met ruim 1000 publicaties. Vanavond doet ze bij ons haar verhaal.
– Uitgelichte artikelen van de Andere Krant

Desk: wetenschapsonderzoeker Karianne Boer, journalist Maurice van Ulden en wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
Presentatie: Anne Willemsen

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 311 times, 1 visits today)