Café Weltschmerz

Kwaliteit van Nederlands drinkwater – Desiree Moeskops en Karel Thiem

Hoe is de kwaliteit van het Nederlandse kraanwater? Onvoldoende, stelt Karel Thieme, echt zuiver water ambassadeur en co-founder van Aquapeak; het kan veel zuiverder. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van het kraanwater in Nederland. Desiree Moeskops interviewt hem over de technologieën die beschikbaar zijn om kraanwater thuis te zuiveren naar zuiver drinkwater. Tijdens het gesprek laat Karel in de studio zien hoe hij de zuiverheid van het water bepaald. Hoe zuiver het water is dat uit de kraan komt is afhankelijk van de bron waaruit de waterleverancier het water onttrekt. Mensen kunnen hun kraanwater eenvoudig thuis meten met eenTDS (Total Dissolved Solids) watermeter.

(Visited 1.049 times, 1 visits today)
7 thoughts on “Kwaliteit van Nederlands drinkwater – Desiree Moeskops en Karel Thiem
 1. Erg goed onderschat onderwerp!
  Ik drink bijna niks anders dan water.
  Medicijnresten kwam pas laat aan bod maar als troep die we binnenkrijgen tegenwoordig is – om in watertermen te blijven-een tsunami in hoeveelheid.
  Forever chemicals zijn echt verschrikkelijk.
  Ik ben bang dat het te
  “ onzichtbaar” is voor velen. Zowel qua kennis als letterlijke zichtbaarheid.
  De laatstgenoemde prachtig zichtbaar gemaakt!

  Misschien wat voorbeelden welke membraan filters in welke prijsklassen voorkomen?
  Dank voor jullie tijd aan dit zeer onderschatte topic!

 2. Wat een stiekem verstopt verkooppraatje, ook nog eens met halve waarheden. Niet verteld wordt namelijk dat het osmose water na de zuivering zichzelf weer wil herstellen en mineralen uit de omgeving gaat onttrekken. Zo onttrekt het metalen uit bronzen drinkwaterkoppelingen welke daardoor bros worden en zelfs kunnen afbreken. Niet voor niets worden achter professionele drinkwater osmose installaties remineralisatie systemen geplaatst.
  Dit soort items is weltschmertz onwaardig.

 3. Weer zo’n onzin verhaal over dat mensen thuis met een TDS meter de kwaliteit van hun kraanwater kunnen. Een TDS meter kan GEEN medicijnresten, pesticiden, zware metalen, chemicaliën, PFAS etc. meten! Met een TDS meter meet je de mineralen die in het water zitten. In Amerika wordt het aanbieden van water testen met een TDS meter de ‘water hoax’ genoemd van de waterfilter verkopers. Je kunt (helaas) niet op een simpele manier je kraanwater testen. Dat kan alleen door een laboratorium worden gedaan. Mensen trap niet in het verhaal van de TDS meter. Jammer dat Weltschmerz dit onzin verhaal de wereld in stuurt.

 4. Het is jammer dat je mijn reactie niet hebt gepost. Mensen worden met de TDS meter nog steeds in de maling genomen. Ik begrijp dat de redactie van Weltschmertz dit niet allemaal weet. Door er niets over te zeggen blijven mensen in de maling genomen worden. Jammer voor jullie was een gemiste kans.

 5. Gebrek aan scepsis over de kwaliteit van het NL drinkwater.
  Onderschatting van de kracht van zuiver water.
  Goed onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *