Café Weltschmerz

Mondkapjesplicht op de basisschool, advies of verplichting? Sietske Bergsma & Frank Stadermann

Recent heeft het kabinet de teugels met betrekking tot het coronabeleid verder aangehaald. Een onderdeel daarvan is het advies dat kinderen op school vanaf groep 6 een mondkapje dragen en zich laten testen. Veel scholen nemen dat advies over. Mag de school dat? En hoe moet je je als ouder opstellen wanneer je het daarmee niet eens bent omdat je je kind niet aan die maatregelen wilt laten onderwerpen? Op die vragen wordt in dit Juridisch Corona Journaal ingegaan.

(Visited 1.083 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Mondkapjesplicht op de basisschool, advies of verplichting? Sietske Bergsma & Frank Stadermann
 1. Beste Frank en Sietske,

  Bij deze wil ik melden dat wij ook niet meer meegaan in het mondkapjes/test beleid.
  Vorig jaar mijn zoon (van toen 10/11 jaar )3 x laten testen. Één x ‘positief’. Toen besefte ik nog niet dat het schadelijk kan zijn en eigenlijk niks zegt. School(Zeeland) is wel duidelijk in het niet verplicht stellen maar bij klachten zonder testen moet een niet getest kind volgens de ggd dus langer thuis blijven dan een getest persoon. Ook wanneer klachten weg zijn…Is dat normaal? Wel vindt school het hinderlijk wanneer je je kind niet laat testen omdat ze je kind dan sowieso als Corona besmetting meerekenen voor evt. quarantaine…

 2. Deze keer goed nieuws uit Finland, waar christenen/gelovigen, ook parlementsleden, worden vervolgd.

  Men gaat tegen het dwangvaccinatie-plan van het duivelse koppel u. en h. vin der l. stemmen:
  dat gaat dan niet door.
  Overigens sowieso al niet: want in strijd met EU-wetgeving: en die moet vlgs u. von der l. door ALLE EU-landen gehoorzaamd worden …………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *