Café Weltschmerz

Nieuwe Wereldondernemers – Bedrijf eigendom van zichzelf

In deze aflevering van Nieuwe Wereld Ondernemers gaat Olaf Weller van Keuze Vrij Bij Mij, in gesprek met Reinoud van Bemmelen en Manon Wolfert, beide actief bij de coöperatie Sleipnir. Een ondernemersclub die gericht is op het neutraliseren van bedrijfskapitaal en het zorgdragen voor continuïteit in afstemming met de gehele ondernemingsketen, van producent tot consument. De afgelopen 3 jaar zagen zij een grote groei van leden. We hebben het over eigendom. Moet die bij één persoon of bij de aandeelhouders liggen of moet het bedrijf ‘van zichzelf’ worden? En hoe ziet dat er dan uit? Reinoud en Manon vertellen onder andere hoe dat eruit ziet bij De Vrije Speelklas, een kinderopvang waar een deel van de medewerkers niet op de loonlijst staat maar vennoot is in de onderneming.
Meer informatie over Sleipnir vind je hier: https://sleipnir.nl/
We leven in een tijd waarin ondernemers enorme uitdagingen voor hun kiezen krijgen. We weten steeds beter wat we niet meer willen, maar wat willen we dan wél? Middels Nieuwe Wereld Ondernemers zoeken we naar antwoorden op die vraag. Dat doen we door ondernemers, pioniers en experts te interviewen en door gelijkgestemde ondernemers live en online bij elkaar te brengen in hét nieuwe ondernemersnetwerk voor verbinding, inspiratie
en co-creatie. Ga naar https://nieuwewereldondernemers.nl/ voor meer informatie over dit netwerk, vind bijeenkomsten bij jou in de buurt of help ons om deze te organiseren.

Vriendenplek, heb jij je gratis Goldmembership al opgehaald?

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 336 times, 1 visits today)
One thought on “Nieuwe Wereldondernemers – Bedrijf eigendom van zichzelf
  1. Waarom laat u zich nog steeds in met deze olaf, van het voor ongevaccineerden gevaarlijke initiatief kvbm: graag UW standpunt over dit onzalige initiatief!
    De man hoort niet op uw podium, tenzij hij afstand neemt van dit non-initiatief en verantwoordelijkheid neemt voor de schade die hij ermee heeft aangericht.
    Een domme en gevaarlijke actie. (zie diverse reacties dezerzijds tegenover deze persoon en via dit podium, dat hij niet waard is)
    Onthoudt u zich s.v.p. van nepotisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *