Blckbx

Prof. Mattias Desmet over Controlled Opposition, Wantrouwen en de Geweldadige Revolutie die…

Nadat hij bekend werd met zijn theorie over massavorming in coronatijd, is er veel gebeurd met Mattias Desmet. Hij tourde door Amerika, maar kreeg ook veel kritiek, zowel van de gevestigde orde als van de tegenbeweging. Tijd voor een gesprek dus!

Vanuit de tegenbeweging was er kritiek op Desmet. Met zijn theorie over massavorming zou hij de schuld te veel bij de bevolking leggen en de verantwoordelijke elites een vrijgeleide geven. Hij zou daarom controlled opposition zijn. Dit leidde tot een opvallende tegenstelling, volgens Desmet. “Binnen de mainstream media word ik vaak weggezet als ‘complotdenker’ en door een deel van de – wat meer extreme – tegenbeweging word ik juist verweten te ontkennen dat het een complot is.” Volgens Desmet is het echter een samenspel van kwaadwillende elites en een daarvoor ontvankelijke bevolking.

De tegenbeweging zou er volgens hem goed aan doen om de krachten te bundelen om versplintering te voorkomen – en vooral ook open te blijven staan voor andersdenkenden. “Als de tegenbeweging écht succesvol wil zijn en werkelijk iets nieuws wil realiseren voor mens en maatschappij, dan moeten we radicaal durven gaan voor menselijkheid.”

Geweld is geen optie, volgens Desmet. “Een gewelddadige revolutie zou het einde betekenen van de tegenbeweging. Ten eerste omdat de kans gigantisch klein is dat dit slaagt. Daarnaast kan een dominant systeem niets beter controleren dan geweld bij zijn oppositie.”

Vriendenplek, heb jij je gratis Goldmembership al opgehaald?

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 1.453 times, 1 visits today)
One thought on “Prof. Mattias Desmet over Controlled Opposition, Wantrouwen en de Geweldadige Revolutie die…
 1. Mattias Desmet GA IN GESPREK! Spreek met andere mensen, niet het debat want dat verondersteld een soort oppositie van twee partijen.
  In gesprek gaan betekent zet u lustig achteruit en zeg aan die ander ik geef u tijd en ruimte om uw mening aan mij te vertellen en ik hoop dat u mij de ruimte geeft om mijn mening te vertellen.
  En dat is nu precies het probleem met het massamedium. Met het massamedium is geen gesprek mogelijk.
  Mensen kunnen als individuen onderling eindeloos met elkaar in gesprek gaan maar ook het alternatieve massamedium domineert en dicteert.
  Het gesprek met het massamedium beperkt zich, met dank voor het luisteren, tot het invullen van een commentaar dat eerst na goedkeuring geplaatst wordt en de volgende dag al is verdwenen in de massa.
  Kortom hoe constructief ook het commentaar, het zal nooit, maar dan ook nooit door het massamedium worden opgepikt.
  Zij zijn vooral doende hun programma naar eigen inzicht te vullen. En zo is deze video weer mooi gevuld met een gesprek met Prof. Mattias Desmet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *