Blckbx

Op stap met Ab Flipse: Een leven als klokkenluider

Volgens financieel expert Ab Flipse staat het financiële systeem op instorten. Hij doet wat hij kan om mensen hiervoor te waarschuwen. Wat is zijn motivatie om te strijden voor rechtvaardigheid? Verslaggever Erwin Taams liep een dag met hem mee.

We zagen hem als financieel expert het afgelopen jaar in vrijwel elke online talkshow opduiken om ons bewust te maken van wat ons mogelijk te wachten staat ten gevolge van ons failliete geldstelsel en hoe we daar ons het best op voor kunnen bereiden. Ab Flipse beleefde op 21 juli vorig jaar zijn online doorbraak met een veelbesproken uitzending in zijn vaste rubriek op Omroep Flevoland. Veel mensen kennen hem echter al langer als één van de klokkenluiders van de woekerpolisaffaire, waar vier miljoen Nederlandse huishoudens door zijn gedupeerd.

Wie is deze man? Wat is zijn verhaal? En wat is de motivatie achter zijn strijd voor rechtvaardigheid?

Erwin Taams ging een dag met hem op stap en nam een kijkje in zijn dagelijks leven. Een dag die begon op zijn hoofdkantoor in Lelystad en eindige bij vereniging Woekerpolis in Amsterdam. Onderweg brengen we een bezoek aan Omroep Flevoland, waar hij in december vorig jaar na zestien jaar en zeshonderd afleveringen besloot te stoppen met zijn vaste rubriek.

We maken van de gelegenheid gebruik om in het vertrouwde decor nog één keer de diepte in te duiken over central bank digital currency (CBDC) en de digitale euro, die straks gekoppeld wordt aan een digitale identiteit. We komen erachter dat CBDC niet het enige is waar Flipse de noodklok voor luidt. Hij heeft in zijn rijke carrière – van Defensie tot verzekeringsagent – eerder aan de alarmbel getrokken, zowel bewust als onbewust. In zijn tijd bij Defensie maakte hij voor het eerst kennis met corruptie en machtsmisbruik, wat leidde tot een onthullend artikel in Elsevier. Als verzekeraar werd hij klokkenluider van de woekerpolisaffaire, waar hij als voorzitter van de vereniging Woekerpolis een zaak tegen de grootste verzekeraars aan het voorbereiden is.

Wat zijn volgens hem de parallellen tussen bestuurlijk falen op bedrijfs- en overheidsniveau? Wat is zijn visie op de mainstream media? Wat is het belang van alternatieve media, zoals als blckbx.tv, voor een klokkenluider anno 2023? En hoe gebruikt hij zijn ervaring in de verzekeringswereld en bij Defensie om de overheid te stoppen op haar weg naar totale controle? “Want Nederland staat bol van de netwerkcorruptie en de burger wordt van wieg tot graf belazerd.”

Het is geen vrolijke boodschap, maar wel een boodschap die volgens hem gehoord moet blijven worden om de mensen bewust te maken, in beweging te brengen en voor het belang van de komende generatie op te komen.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnlX7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

https://prwebservices.nl/

(Visited 808 times, 1 visits today)