Blckbx

Over het post-Corona tijdperk en onze toekomst, de zevende en laatste aflevering van Tegenwind; de rondetafel..

In deze zevendelige documentaire reeks laat journalistenkoppel Jakobien Huisman en Alain Grootaers zes academici aan het woord die tijdens de coronacrisis de moed hadden om kritisch te staan tegenover het gevoerde coronabeleid en het officiële narratief. Deze laatste aflevering brengt hen allen samen voor een afsluitend rondetafelgesprek.

 Academici

Zes gerespecteerde academici met allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam waarvan een aantal het afgelopen anderhalf jaar behoorlijk wat tegenwind kregen omwille van hun professionele visie op de crisis. Een paar van hen zijn monddood gemaakt, nog een aantal van hen werd openlijk geridiculiseerd of van LinkedIn gegooid. En een van hen, Sam Brokken, verloor zelfs zijn baan omdat hij zich anderhalve minuut op de mainstream media uitsprak tégen het kortzichtige coronabeleid.

 Israël

Op basis van de gegevens uit Israël merkte hij op 14 februari al op dat de vaccins niet de verwachte en geclaimde efficiëntie hadden en dat er veel doorbraakinfecties bij gevaccineerden werden vastgesteld. Iets dat toen met klem werd tegengesproken door epidemioloog Pierre Van Damme.  Vandaag zien we met eigen ogen het grote gelijk van Sam Brokken. Het is exemplarisch voor de enorme voorspellende gaven van deze ‘sensible six’. Ondanks het feit dat het rondetafelgesprek al op 2 juli is opgenomen, blijven al hun argumenten en hun inzichten overeind. Ze zijn stuk voor stuk visionair gebleken.

Ze waren het lang niet over alles eens, onze protagonisten, maar over een ding waren ze het eens: zonder dissidente stemmen in het debat kan er geen sprake zijn van wetenschap of vooruitgang.

 Censuur

Censuur is in feite slechts een uiting van angst. Angst voor de mening van een ander. Samen met Professor Lieven Annemans concludeerden de documentairemakers aan het einde van de zes portretten van Tegenwind dat het tegenovergestelde van angst liefde is. “In liefde voor onze wereld en onze vrijheid en die van onze kinderen hebben wij met deze documentaire tegengas gegeven en met een respectvolle benadering, die de waarden van de journalistiek in ere houdt, een alternatief geboden voor de polarisatie, de betutteling, de inperking van onze vrijheden en de angstcultuur die de huidige beleidsmakers bijna overal in de wereld hebben geïnstalleerd” aldus Jakobien Huisman en Alain Grootaers .

Misschien is het tijd voor wetenschappers om de hand in eigen boezem te steken en aan ‘gewetenschap’ te doen. En misschien is het tijd voor de journalistiek om terug te keren naar het principe van waarheidsvinding. Censuur staat uiteindelijk beide nobele doelen in de weg.

 

(Visited 797 times, 1 visits today)
One thought on “Over het post-Corona tijdperk en onze toekomst, de zevende en laatste aflevering van Tegenwind; de rondetafel..
  1. Dank dat jullie deze mensen een stem geven. Heel jammer dat dit soort gesprekken niet mogelijk zijn op de televisie en de radio.
    Dan zou je inderdaad een open debat kunnen krijgen en krijgen de mensen een eerlijk beeld.
    En dan kunnen de mensen hun angst loslaten en weer gaan samenleven met elkaar. Juist die angst en al die onzekerheden maken mensen ziek en tast hun immuunsysteem aan. En dan nog al die kinderen die momenteel geen kind meer mogen zijn en geconfronteerd worden met de angsten en de problemen van grote mensen die zelf niet oprecht weten wat er aan de hand is. Als je mensen opsluit en kinderen van school weg houd gaat het immuunsysteem heel hard achteruit. Gezondheid is een groot goed en dat betekend, samenzijn, gezond eten, buitenspelen en bewegen en vooral samenleven. Dus sporten en gezond eten goedkoper maken, scholen niet sluiten en geen restricties instellen. Samen leven en vooral samenzijn is het belangrijkste onder mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *