Want to Know

Radiostilte rondom CORRUPTE VON DER LEYEN..!?

Guido Jonkers | 14 mei 2023

We hebben er al enkele keren over geschreven. De corruptie van ene mevrouw Ursula von der Leyen, althans.. Ze wordt aangeklaagd wegens corruptie, en ook het Europees Openbaar Ministerie doet onderzoek. Vervolgens blijkt dat niemand in de main-stream-media hierover bericht? (Waar blijven De Andere Krant en ON!…? Maar het kan ook zijn, dat Ursula von der Leyen het misschien zelf nog niet eens weet! Dan hebben we hier Martin Sonneborn, een niet-ingeschreven lid van het Europees Parlement, die met zijn spreekbeurt slechts 60 seconden heeft om haar het nieuws te vertellen, wanneer hij het woord krijgt… 

EU-commissie-voorzitter Ursula von der Leyen wordt aangeklaagd wegens corruptie; hier volgt een uittreksel uit een uitgebreide tekst waarin Sonneborn alle achtergrondinformatie geeft over wat er in de toespraak kort werd gezegd:

* * *
‘Onder EU-commissievoorzitter Von der Leyen heeft de neiging van EU-instellingen (en ambtenaren) om zich aan hun verantwoordingsplicht te onttrekken door zich collectief te verschansen achter een democratie-ontkennend bolwerk van ondoorzichtigheid, alarmerende proporties aangenomen. Onthoud dit: transparantie is geen genade die u wordt verleend door metafysisch verwijderde autoriteiten, het is iets waar ieder burger absoluut recht op heeft. Die heeft het (onvervreemdbare) recht om volledig te weten, wat de ambtenaren die u aan de macht hebt gebracht, in uw naam doen..!

En de media zouden uw betrouwbare bulderende basversterker moeten zijn. Iets anders zou geen moderne democratie zijn, maar de sociale orde van 1648. Of een live concert van de Kelly Family (unplugged). Hetzelfde principe geldt trouwens voor de steeds ongeremder wordende wapen- en munitieaankopen van uw EU. De Commissie heeft de goedkeuring van projecten van het €8 miljard Europees Defensie Fonds toevertrouwd aan een ondoorzichtig netwerk van ‘externe deskundigen’, zonder enige garantie op het vermijden van belangenconflicten of het naleven van de EU Gedragscode.

Ombudsman Emily O’Reilly “wees erop dat de namen van deze ‘externe wapendeskundigen’ nergens te vinden zijn – wat ongebruikelijk is volgens EU normen en volgens haar de publieke controle ondermijnt.”(Politico)

Dat vinden wij ook. En we vinden trouwens opnieuw dat deze dame de volgende keer voorzitter van de EU-Commissie moet worden. We kunnen ons geen tweede termijn vonder-Leyen veroorloven – vanwege alle effecten die zij betrouwbaar in gang heeft gezet.

Covid onderzoekscommissie: Von der Leyen noch Burla (de topman van Pfizer) kwamen opdagen..! In het Europees Parlement hebben de Groenen overigens een Covid-enquêtecommissie niet tegengehouden, maar vooruitgeschoven. Natuurlijk niet de Duitse Groenen, maar de Franse, die al lang niet veel meer dan de partijnaam delen met hun verwaarloosde collega’s in de Duitse Bondsdag.

Albert Bourla had overigens geen tijd om de onderzoekscommissie COVI van het Europees Parlement te beantwoorden, misschien moest hij een kuil graven voor een nieuwe geldbak 😉 . Ook lijkt hij niet over modernere communicatieapparatuur te beschikken, anders had hij wel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de bundel open vragen van de parlementsleden, via een handige videoverbinding te beantwoorden. Hetzelfde geldt voor de voorzitter van de Commissie – hoewel zij was opgeroepen om voor de onderzoekscommissie te verschijnen, kwam zij nooit opdagen voor ondervraging..!

En hieronder zetten we een uitgebreider beeld van het vonderLeyen-schandaal:

* * *

Wist jij, dat de EU dit jaar (2023) alleen al, 500 miljoen Covid-‘vaccins’ dient te kopen van de farmaceutische reus Pfizer. Spanje is al begonnen ze weg te doen.., en Griekenland heeft ze per omgaande teruggestuurd. Deze moeten nog worden betaald – hoewel het allemaal nog steeds niet duidelijk is wat Ursula von der Leyen met Pfizer heeft afgesproken..! Maar een tussentijds resultaat van de heronderhandelingen tussen de EU-Commissie en de cowboys, van datzelfde Pfizer is zojuist uitgelekt, naar journalisten van de Britse Financial Times en het persbureau Reuters.

Het elkaar in prijzen onderdompelende stel ‘leiders’.. Von der Leyen, namens ons allemaal via de EU en dhr. Albert Bourla, CEO van het miljarden aan de mRNA-middelen verdienende Pfizer.

Als deze berichten kloppen, stelt de Europese Commissie voor de betalingsverplichting van € 10 miljoen aan Pfizer te vervangen door… een betalingsverplichting van € 10 miljoen aan #Pfizer. Jaja, een interessant spelletje. En terwijl we ons nog steeds afvragen waarom we deze bange Ursula von der Leyen niet kunnen vinden -als was het maar met een simpel interview- in de Duitse pers, gaan we hieronder kort het ontstaan en de inhoud van de EU-vaccincontracten recapituleren.

In mei 2021 had de Commissie de grootste deal in de farmaceutische geschiedenis gesloten. Na twee initiële overeenkomsten (van november 2020 en februari 2021) met Pfizer/Biontech om (in totaal) 600 miljoen doses te kopen, plaatste zij een nabestelling voor nog eens 900 miljoen doses – met een optie voor nog eens 900 miljoen, die (gelukkig) nooit werd geactiveerd.

€ 35 miljard
Het was veruit het grootste van alle EU-vaccincontracten – en met een (vermeend) volume van € 35 MILJARD ook het grootste aankoopcontract dat de Commissie ooit met één enkele marktspeler heeft gesloten. Dit alleen al is reden genoeg toch, voor een nadere beschouwing. Met dit derde Pfizer-contract steeg niet alleen het aankoopvolume met 25%, maar ook de prijs: van € 15,50 naar € 19,50 per dosis.

Als ‘waardevol’ lid van het WEF, is Bourla natuurlijk een parel in de schelp van Klaus von Schwab.. Jawohl.

Terwijl iedere beginnende middelbare schoolleerling, die economie in zijn pakket heeft, je kan vertellen, dat prijzen DALEN voor producenten bij oplopende productie-volumes..!Het is kennelijk de normaalste zaak van de wereld, voor al die mensen die dit verhaal dienen te controleren.. Vragen? Geen vragen! Een historisch unieke megadeal dus, waarbij ook de eenheidsprijzen stijgen met toenemende afnamehoeveelheden? Voor de eenvoud dopen we dit slimme mechanisme het ‘VonDerLeyen-effect’. En als de gelegenheid zich voordoet, zullen we het voor nader onderzoek voorleggen aan een complete beginneling in bedrijfskunde – samen met het schaaleffect, het kerstmaneffect en het kwantumkortingseffect..

Quasi-monopolie voor de EU-vaccinmarkt
De Commissie gaf Pfizer, die de markt al had gedomineerd, ook een quasi-monopolie op de EU-vaccinmarkt – een openlijke schending van het EU-mededingingsrecht, dat anders streng wordt bewaakt. Last but not least werden uitstapclausules, (latere) contractaanpassingen en producentenaansprakelijkheid grotendeels uitgesloten.

Lees dit artikel, geschreven door Guido Jonkers verder op de site van WantToKnow:

Radiostilte rondom CORRUPTE VON DER LEYEN..!?

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

 

(Visited 3.483 times, 1 visits today)