Overige

Microbioloog Sucharit Bhakdi vrijgesproken: zijn mening over Israël valt binnen de grenzen van de wet

De Thais-Duitse microbioloog Sucharit Bhakdi, een prominente criticus van de Duitse pandemiebeperkingen die kritisch was over het officiële verhaal over de coronaepidemie, is vrijgesproken van het aanzetten tot haat voor opmerkingen over Joden en Israël. Een regionale rechtbank in de Noord-Duitse stad Plön oordeelde dinsdag dat Bhakdi de wet niet overtrad toen hij Israël beschreef als erger dan nazi-Duitsland.

In een video die in 2021 online werd gepubliceerd, zei Bhakdi ook dat “het verschrikkelijke aan Joden is: ze leren goed” en beschreef hij het land Israël als een “levende hel”.

De rechtbank concludeerde dat niet zonder redelijke twijfel kon worden vastgesteld dat Bhakdi antisemitische haat jegens Joden had verspreid in plaats van kritiek te leveren op de Israëlische regering en haar beleid, meldde het Duitse persbureau dpa.

De aanklagers hadden aangevoerd dat dergelijke opmerkingen ertoe zouden kunnen leiden dat Joden in Duitsland het doelwit van haat zouden worden.

Rechters zeiden ook dat Bhakdi’s beweringen over het Covid-vaccin als onderdeel van een tweede Holocaust geen bagatellisering van de nazi-genocide inhield, waarbij 6 miljoen Joden werden gedood, meldde de publieke omroep NDR.

Bhakdi, die door tientallen supporters werd begroet toen hij bij de rechtbank aankwam, had een boete kunnen krijgen als hij was veroordeeld.

Tegen de uitspraak kan beroep worden aangetekend.

 

Bron: Fox

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 2.101 times, 1 visits today)