Overige

Siegfried Bok: Ex-Chirurg en onderzoekswetenschapper doet boekje open – Deel 6

The essence of evolution

Een bijzonder mens! Dat kun je wel stellen wanneer je chirurg, wijsgeer en wetenschapper Siegfried Bok hebt ontmoet. In deze volgorde, vanwege zijn opmerkelijke levensverhaal dat veel stof deed (doet) opwaaien. Als kleinzoon van een groot arts en onderzoeker en zoon van een ziekenhuisdirecteur/arts was zijn leven voorbestemd. Ook Siegfried kwam in de medische wereld terecht, als chirurg. Een chirurg met een missie, die wel wist hóe hij ziektes kon wegsnijden, maar het veel interessanter vond om aan de weet te komen waaróm mensen steeds zieker werden. Het werd een jarenlange zoektocht (studie) met onvermoede ontdekkingen, met vallen en opstaan en visioenen. Het wordt een opmerkelijk verhaal, zeker van een atheïst, die nu stelt dat zonder het geloof de mensen het nooit gered zouden hebben.

*Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.

Eerdere delen:

1.

Siegfried Bok: Ex-Chirurg en onderzoekswetenschapper doet boekje open

2.

Siegfried Bok: Ex-Chirurg en onderzoekswetenschapper doet boekje open – Deel 2

3.

Siegfried Bok: Ex-Chirurg en onderzoekswetenschapper doet boekje open – Deel 3

4.

Siegfried Bok: Ex-Chirurg en onderzoekswetenschapper doet boekje open – Deel 4

5.

Siegfried Bok: Ex-Chirurg en onderzoekswetenschapper doet boekje open – Deel 5

We hebben een FB ban te pakken!

Vanzelfsprekend kun je ons blijven volgen, natuurlijk via de site hetanderenieuws.nl en via het censuurvrije social media platform; Vriendenplek.nl https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Op Facebook plaatst ook de pagina https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat al onze video’s.
Ook via Signal zijn we te volgen: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 1.642 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Siegfried Bok: Ex-Chirurg en onderzoekswetenschapper doet boekje open – Deel 6
 1. Onsterfelijke geest. 10:10

  Voorbij tijd en ruimte.

  In dit tijdperk zouden we het dominante gedachtengoed van de reguliere moderne wetenschap overstijgen en beseffen dat het bewustzijn een fundamenteel en duurzaam element is in de kosmos, en dat ons eigen bewustzijn een intrinsiek onderdeel hiervan is.

  Het tijdperk van bewuste onsterfelijkheid zou onze relatie met elkaar en met de natuur volkomen veranderen. We zouden geen heiligen of engelen worden, maar we zouden EINDELIJK EVOLUEREN tot wezens die BEWUST weten dat ze een ONSTERFELIJKE GEEST bezitten.

  We zouden geschiedenis overstijgen voor de reeds eerdere gebeurtenissen die we wederom meemaken.

  ‘We leven maar 1 keer’.

  We zouden met meer verantwoordelijkheid ons leven leiden, we zouden zorgen voor het welzijn van anderen mensen en voor ons levende ondersteunende milieu. We zouden weten dat wanneer ons lichaam sterft, we deze wereld niet verlaten, maar alleen doorgaan naar een andere fase van ons bestaan.

  De realisatie dat ons bewustzijn onsterfelijk is zou ons de verzekering geven dat we tijdens het leven VREUGDE kunnen ERVAREN en rust bij het sterven. Het zou ons de blijvende bevrediging kunnen geven om steeds bij te dragen aan een wereld die we kunnen ervaren en waar we steeds opnieuw van kunnen genieten, in dit leven en in levens van onze kinderen die nog dromen.

  Voorbij tijd en ruimte.

  Vervolgens worden we gedwongen on de nooit bewezen hypothese dat de hersenen de geest reproduceren, te herzien. 

  In “Onsterfelijke geest” leveren Ervin Lazlo en Anthony Peak het wetenschappelijk bewijs voor de continue aanwezigheid van bewustzijn met of zonder verbinding met een levend organisme. 

  Ze onderzochten de snel groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijsmateriaal voor de continuïteit van bewustzijn, met inbegrip van bijna-doodervaringen, communicatie na de dood, reïncarnatie en de neuro-zintuiglijke informatie ontvangen tijdens een andere staat van bewustzijn. 

  Zij verklaren hoe de aanhoudende aanwezigheid van bewustzijn, ook al is het lichaam overleden, in wezen laat zien dat we onsterfelijk zijn wij blijven bestaan zelfs wanneer ons fysieke bestaan tot een einde is gekomen.

  Door te bewijzen dat bewustzijn aan de basis ligt van de kosmos en bovendien onsterfelijk is in de diepere, niet gematerialiseerde sfeer, laten Laszlo en Peake zien dat het doel van het bewustzijn is om zich te manifesteren in levende wezens om op deze wijze voortdurend te evolueren.
  https://www.bol.com/nl/nl/p/onsterfelijke-geest/9200000084827704/?bltgh=ulXdELF0AxVn-5rR6OdGlQ.2_17.21.ProductImage

  Gewoonlijk zijn we blind voor eigen fouten en als er iets mis is, ligt de schuld altijd bij een ander, een mens, of het lot, of de duivel, of zelfs God. Het is echter zo, dat wij oogsten, wat wij gezaaid hebben. Wij smeden ons eigen lot. Niemand anders kunnen wij ervoor prijzen of erom laken.

 2. En komen we hier uit om verdieping in de ziel te bereiken met de reeds eerder opgedane levenservaringen uit vorige levens en is het pad van evolutie in de mens is ascension: Het begrip ‘karma’ komt uit het sanskriet, waar het zoveel als ‘daad’ of ‘handeling’ betekent. De mens kan slechts vrij zijn binnen zijn eigen mogelijkheden.

  Hoe rijper een mens, hoe groter de vrijheid.

  In zulke vrijheid levend luisteren we naar onze innerlijke stem.

  De huizen in de astrologie en de tekens die door de as van de Maansknopen in strijd met elkaar zijn, leveren de ervaringsgebieden waarop wij het conflict tussen het onbewuste, door gewoonte ingegeven gedrag (de Zuidelijke Maansknoop) en de bewuste keuze (de Noordelijke Maansknoop) hebben uit te vechten.

  De Zuidelijke Maansknoop of Drakestaart geeft WEER wat wij, aan het begin van onze levensreis, al in ons rugzakje hadden.

  De Noordelijke Maansknoop of Drakekop wijst op aanwinsten en rijkdommen die we tijdens dit leven op kunnen doen en bereiken om van te leren.

  De Maansknopen zeggen dus iets over onze levenslessen.

  Confrontatie

  Een lange periode zuidelijke maansknoop kan ongedurig maken, maar ook gemakzuchtig. Je ego groeit ervan, want je doet waar je goed in bent. Maar dan komt de noordelijke maansknoop weer in beeld.

  Je doet of je neus bloedt en gaat door op de oude weg, maar dát gaat nou net niet. Negeer je je missie, dan word je geconfronteerd met stagnatie, emoties, lethargie, misschien zelfs depressie als gevolg van een voelbaar conflict in jezelf.

  Je wéét dat je ergens (relatie, baan, studie) mee door moet gaan, want er is geen betere weg, maar het voelt alsof het (nog) niet klopt.

  Dit hangt van ook samen met karmische lessen die onlosmakelijke verbonden zijn met de zuidelijke maansknoop en je veel opleveren voor je huidige missie en als levensles.

  Probeer eens na te gaan hoe het bij jou zit.

  Ben je je bewust (geweest) van je roeping?

  En op welk moment kwam er een bestendiger deel van je karakter boven?

  Wanneer begon dat te wringen of wringt het nog steeds?

  Leef jij je missie?

  De zuidelijke maansknoop representeert de kennis en ervaring die je in eerdere levens hebt opgedaan en worden opgewekt door de planeet Pluto wanneer deze voor jouw actief staat.

  Het voelt vertrouwd en natuurlijk om daarop voort te bouwen en het is ook noodzakelijk voor het vervulling van je levensmissie.

  Aan de andere kant kan het ook voor een onbevredigend gevoel zorgen.

  https://www.happinez.nl/astrologie/ontdek-je-maansknopen/

  Wil je meer weten?

  Lees Astrologie voor de ziel van Jan Spiller
  https://libris.nl/boek?authortitle=jan-spiller/astrologie-voor-de-ziel-9789401302449

  Believe In Yourself
  https://youtu.be/gDWnFpdeoXM

 3. En verloopt alles in cycli over het jaar heen en heeft iedere maand een doelstelling om die evolutie te bereiken en vindt je hier de kalander als handleiding voor het pad van evolutie: 12 maanden cyclus🌟

  Januari = een 1 maand – Afsluiting/Nieuw begin

  Februari = een 2 maand – Balans/ dualiteit

  Maart = een 3 maand – Eenheid/lichaam geest ziel

  April = een 4 maand – Stabiliteit/4 elementen

  Mei = een 5 maand – Veranderingen

  Juni = een 6 maand – Liefde & harmonie

  Juli = een 7 maand – Spiritualiteit/ kosmos

  Augustus = een 8 maand – Infinity/oneindigheid

  September = een 9 maand – Einde cyclus/wederopstanding

  Oktober = een 10 maand – Afsluiting/nieuw begin

  November = een 11 maand – Openbaring & Inspiratie

  December = een 12 maand – Voltooiing

 4. En komen we hier en hebben de volgende vragen en betekenis in zich:

  1: Wat heb ik gecreëerd en gemanifesteerd sinds de (corresponderende) nieuwe maan?
  2: Waar sta ik nu?
  3: Wat komt er nu in mijn bewustzijn?
  4: Wat dient mij niet meer?
  5: Hoe kan ik overtollige of overbodige energie loslaten?
  6: Welke extra middelen zijn voor mij beschikbaar als ik loslaat?

  Vanuit de natuur belanden we dan hier met de Nieuwe maan in Stier

  De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. De maan schijnt – tijdens de nieuwe maan is dat figuurlijk – op donkere gebieden en onthult geheimen.

  De nieuwe maan in Stier is de tweede nieuwe maan in dezelfde maand; we openden april met de nieuwe maan in Ram.
  De maan staat recht tegenover de zon in hetzelfde teken.

  Het is Stier-seizoen 2022! Sterrenbeeld Stier ♉ is het tweede teken van de dierenriem.
  Stier staat voor groei en ontwikkeling, voor zorgzaamheid en voor (materiële) veiligheid.

  Is aan deze doelstellingen werken voor betere resultaten en een gelukkiger leven vanuit je hart is wel zo hartelijk en wordt de hele wereld gelukkig van.

  En waar willen we heen is: terug naar oorsprong, authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde.

  “We geloven niet meer blindelings in de overheid, onze ouders of beroemdheden, maar meer in onszelf.”

  Waar je ook staat, ik wens iedereen licht, liefde en kracht toe de komende maand.

 5. “de hartslag van de aarde” = Schumann Resonantie = de invloed op onze hersengolven en gedrag

  De Schumann resonantie – ook wel “de hartslag van de aarde” – en onze hersengolven hebben een verrassende overeenkomst.
  De opereren beide op dezelfde frequenties. Nog verrassender is dat ze met elkaar interacteren.

  Wanneer de Schumann resonantie stijgt of piekt, heeft dat een directe invloed op onze hersenactiviteit en dus op ons gedrag.

  In dit artikel probeer ik het onderwerp van deze subtiele energie op een toegankelijke manier te beschrijven.

  Inhoud
  * Wat is de Schumann Resonantie?
  * Natuurlijke oorsprong Schumann resonantie
  * Global Coherence Initiative
  * Schumann en hersengolven: wetenschappelijk onderzoek
  * Hartritmevariabiliteit en de SR
  * Hoge pieken
  * Schumann resonantie 2022: Great Awakening, het bewustzijn neemt toe
  * Schumann resonantie vandaag

  Wat is de Schumann Resonantie?

  Schumann resonanties zijn pieken in het ELF-deel (Extreem Lage Frequentie) van het elektromagnetisch spectrum, die in de aardatmosfeer voorkomen. Dit natuurlijke fenomeen van laagfrequente elektromagnetische golven manifesteert zich in de atmosfeer tussen het aardoppervlak en de ionosfeer die als een gesloten golfgeleider functioneert. De beperkte afmetingen van de aarde zorgen ervoor dat deze golfgeleider fungeert als een resonantieholte voor elektromagnetische golven in de ELF-band. De holte wordt van nature opgewekt door elektrische stromen in bliksem.

  Schumann-resonanties zijn de belangrijkste achtergrond in het deel van het elektromagnetische spectrum van 3 Hz tot 60 Hz en verschijnen als duidelijke pieken bij extreem lage frequenties (ELF) rond 7,83 Hz, de fundamentele frequentie van de Schumann resonantie. De pieken die voorkomen zijn 14.3, 20.8, 27.3 and 33.8 Hz.
  Deze frequenties vinden een overlap met de menselijke hersengolven – delta, theta, alfa, bèta, gamma – die verantwoordelijk zijn voor verschillende mentale toestanden en dus het menselijke gedrag. Het is te eenvoudig om deze overlap in frequencies ‘toevallig te noemen.
  De ionosfeer van de aarde is in feite plasma van een lage temperatuur, een mengsel van elektrisch geladen ionen en elektronen.
  De elektromagnetische golven van de Schuman resonantie dwingen deze deeltjes om te trillen.
  Het gevolg is een vibrerend ionosferisch plasma dat een subtiele energiestroom uitzeldt dat de aarde beïnvloedt en alles op zijn oppervlak.
  De staande golven van Schumann-resonantie worden gecreëerd door elektromagnetische golven die zich bewegen tussen het aardoppervlak en de ionosfeer. De ionosfeer reikt voorbij de stratosfeer tot aan de exosfeer. Wanneer de elektromagnetische golven het aardoppervlak bereiken, worden ze geabsorbeerd. Wanneer ze de ionosfeer bereiken, worden ze als door een spiegel weerkaatst. De geleidbaarheid van de ionosfeer maakt het een perfect reflecterend medium voor de elektromagnetische golven die er tegenaan “botsen”.
  Hoe hoger de frequentie van de elektromagnetische golven, hoe hoger de laag van de ionosfeer die ze weerkaatst naar het aardoppervlak.

  https://www.wetvanhartcoherentie.nl/schumann-resonantie-invloed-hersengolven-gedrag/

 6. Het evolutionaire plan van onze aarde

  En was dit al in 2009 aangekondigd en is het evolutionaire plan van onze aarde wanneer de balans verstoord is door een ego gedreven instelling: En verplaatsen we van begeerte naar intelligentie en hoger bewustzijn die andere wegen wenst voor zelfredzaamheid ipv ego gedreven. 8 miljard mensen die wakker worden, verplaatsen we van yang naar yin voor de komende 2000 jaar en belanden we in the Great Mother die met deze vrouwelijke energie zorg mag dragen om de balans weer te herstellen voor betere uitkomsten voor de meerderheid.

  Sloopt de Waterman energie zoals het wordt het al zegt met veel water over heel de wereld in de vorm van de meer dan 2 eeuwen durende cyclus af met zijn grootste vuurwerkshow in de vorm van de meest bizarre weersveranderingen ooit die de hele wereld nu meemaakt zoals reeds eerder gebeurde als je geschiedenis had geraadpleegd voor wat komen gaat. 1) Plotselinge overstromingen 2) Windstormen: Tornado’s, tropische cyclonen, tyfoons, sneeuwstormen, hagel, orkanen, droogte, kou 3) Brand: bosbrand, brand, smog 4) Aardrampen: aardbevingen, tsunami’s, modderstromen, lawines, ijslawines, zinkgaten, vulkaanuitbarstingen. De aardkorst beweegt 5) Rampen: epidemieën bij mens en dier, opwarming van de aarde. De kracht van de maan. Over de ENERGIE van de maan en de invloed die zij uitoefent op de natuur, onze gezondheid, financiën, liefde, familie en avontuur momenteel die wereldwijd gaande is.

  Dat de maan HET GEDRAG van mens en dier, de getijden en andere natuurverschijnselen beïnvloedt is algemeen bekend. Dat de kracht van de maan óók invloed heeft op ons dagelijks leven en op gebieden zoals familie, beroep en financiën, liefde en partnerschap, vruchtbaarheid, lichaam en geest, avontuur, sfeer en algemeen welbevinden zal dan ook niemand verbazen. Staten in Amerika zijn verbaasd! stormen treffen de VS met hagel en overstromingen 6 mei 2022 https://youtu.be/zR1Ta1RZWpM

  En komen we hier op uit: Het grote onthullen en ontmaskeren gaat nu echt beginnen. 

  Het Licht van Bewustzijn groeit collectief met de dag en dit betekent dat de collectieve schaduw steeds meer “belicht” wordt. Het betekent niet het einde van de wereld. Wel het einde van de wereld zoals wij die tot nu toe kenden. Het einde van het “patriarchale” tijdperk. Het einde van een ego-gedragen maatschappij. Waarin controle, zelfzucht, hebzucht, angst, overleven, manipulatie en macht de overhand hebben. We maken de overgang naar een nieuw tijdperk. Het vormgeven van een hart-gedragen maatschappij. Waarin liefde, integriteit, vrijheid, eenheidsbesef en waarheid de bouwstenen zijn voor de maatschappij en bijbehorende systemen en structuren. Energetisch is dit al een feit. De spelregels voor op Aarde zijn, zijn dus veranderd. We gaan een nieuw spel spelen. Alleen hebben velen nog niet door dat de oude spelregels niet meer werken in het nieuwe spel. In een proces van ontwaken is schaduwwerk de meest uitdagende fase. En wij maken allemaal deel uit van de collectieve schaduw! Je eigen duisternis onder ogen komen en transformeren naar Licht. 

  Dit transformeren gebeurt vanzelf als je kijkt zonder verzet. De waarheid kennen zonder deze te ZIJN en leven is hetzelfde als niet-weten. Volledig zinloos. Wat betekent dit dan? Dit betekent verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Als je de leugens ziet neem je verantwoordelijkheid voor jezelf. Dan neem je de beslissing dat je daar niet aan wilt of kunt deelnemen. En zo veranderen wij samen de systemen en structuren van binnenuit. Door zelf te veranderen. Dan spelen we het spel dat leven heet volgens de nieuwe spelregels. Spelregels opgesteld door het hart. We volgens onze innerlijke authoriteit en niet een authoriteit buiten ons. Een externe authoriteit die dicteert en onzinnige en onmenselijke liefdeloze regels oplegt. 

  En waar willen we heen is: terug naar oorsprong, authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde en verplaatsen we van begeerte naar intelligentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *