Jorn Luka

The Trueman Show – Marcel Crok ‘Klimaatcrisis: echt of niet?’

Een nieuwe aflevering van The Trueman Show staat online: aflevering 109 met Marcel Crok. Marcel is wetenschapsjournalist en medeoprichter van de Climate Intelligence Foundation (Clintel): Een onafhankelijke stichting die objectief bericht over klimaatverandering en klimaatbeleid. Clintel wil stem geven in het vaak oververhitte klimaatdebat. Ook is Marcel schrijver van het boek ‘De Staat Van Het Klimaat: Een Koele Blik Op Een Verhit Debat’

Naast beide boeken vertelt Marcel in deze podcast over het hockeystickverhaal waar hij in 2005 een groot en kritisch stuk over publiceerde in maandblad Natuurwetenschap & Techniek (NWT). Marcel gaat in op het belang en ontstaan van de grafiek en op hoe er met data is gesjoemeld. Dit werd in 2009 bevestigd op basis van openbaar gemaakte e-mails (Climategate). Ook deze e-mails komen aan bod.

Jorn en Marcel gaan de diepte in en weten het ontstaan van de klimaatagenda terug te herleiden tot de familie Rockefeller. Ook de belangen achter een klimaatcrisis worden besproken. Bijvoorbeeld m.b.t. de recente Urgenda rechtszaak tegen Shell. Met Clintel wil Marcel meedoen in deze zaak en in de podcast benoemt hij waarom dit belangrijk is. De kernvraag of er überhaupt wel een klimaatcrisis is wordt ook beantwoord. Tot slot geeft Marcel zijn visie op ‘milieuproblemen’ zoals: De plasticsoep, het uitsterven van biodiversiteit en de Amazone als longen van de aarde. Ook hier heeft Marcel een eigen en tegelijkertijd onpopulaire kijk op.

Een super interessante en verfrissende podcast. Ook voor degene die zich al eens in het klimaat verdiept hebben. Wij hebben in ieder geval weer een hoop geleerd. We wensen jullie veel kijk- en luisterplezier!

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 465 times, 1 visits today)