Ledennieuws VVJ

TransitieWeb: Waar willen we heen?

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

De tweede fase van de Great Reset is begonnen. We gaan een totale economische en maatschappelijke ontwrichting meemaken. De uiteindelijke uitkomst daarvan is ongewis. Daarom is dit een uiterst belangrijk vraag: waar willen we heen?

Een machtsgreep voltrekt zich in fasen. Zo ook de greep naar wereldheerschappij van de bende van Davos. De eerste fase was er een van doodsangst aanjagen en verwarring zaaien. Daardoor konden tal van wetten en maatregelen worden doorgedrukt die anders nooit en te nimmer in overweging genomen zouden zijn.

De huidige explosie van de energieprijzen is een signaal dat we in de tweede fase van deze planning zijn beland. Je voelt het. Je ruikt het. Dit wordt grootschalige chaos. Dat is ook precies de bedoeling van de bende van Davos, want het stelt hem in staat om straks met nog veel verdergaande maatregelen te komen.

En zo ontrolt zich stap voor stap een werelddictatuur.

Nu is dit geenszins een gelopen race. Op cruciale momenten in deze mega-operatie zullen er onverwachte dingen gebeuren. Voor hen en voor ons. Daarom komt het er nu op aan. We moeten goed bij de les zijn.

Twee richtingen

In het verzet tegen de oprukkende dictatuur tekenen zich twee richtingen af: de moord- en brandroepers en de parallelle samelevers.

De moord- en brandroepers zijn degenen die in felle bewoordingen uiting geven aan hun woede en verontwaardiging over de machtsgreep. Ze komen met uitgebreide en rake analyses. Dat is waardevol, maar tegelijkertijd is helemaal niet zo duidelijk waar ze zelf naar toe willen. Naar mijn idee is dat vooral terug naar het ‘oude normaal’. Naar een min of meer liberaal kapitalisme. En daarmee ook terug naar hun eerdere, bevoorrechte posities.
Deze stroming ziet wel heil in het vormen van een tegenmacht via het parlement…

Lees dit artikel, geschreven door Fred Teunissen verder bij TransitieWeb:

Waar willen we heen?

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 314 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *