Overige

Versluieringen Deel 1 | Kinderrechten vs Jeugdzorg – Interviews

In het eerste deel van de podcast-docuserie “Versluieringen” waarin Henriette Ankone de kijker meevoert in haar definitie van de oorzaken en verbanden van onze collectieve angsten en manifestaties, zoomen we in op onze kinderen.

Er is een gezegde dat zegt dat je het beschavingsniveau van een samenleving kunt meten aan de wijze waarop het om gaat met onze broeders in het dierenrijk. Ik zou daar aan toe willen voegen dat dit eveneens geldt voor hoe wij omgaan met kinderen. En hoe onze relatie is met het (innerlijk) kind in ons. Die te verliezen betekent dat je ver bent afgedwaald van je oorsprong. Na een inleidend interview met Henriette door Paul volgt een interview met de Oma van Toby en de eigenaresse van Cosy Place, voorheen altijd bekend als het gezelligste café van Gouda, Magda Tonken. Zij runde dit café met haar dochter Monique en haar man, de vader van Toby. Tijdens de Corona lockdowns, moest het café haar deuren sluiten en raakte het gezin financieel in de problemen. De bracht spanningen met zich mee en tot overmaat van ramp kwamen zij door een anonieme melding in aanraking met Jeugdzorg, die verder weinig aanleiding nodig hadden om Toby uit huis te laten plaatsen. Hierdoor escaleerde alles alleen nog maar meer. Monique, kon het leven niet meer aan, verloor de wil om te leven en stierf van verdriet. Toby zal nu voor altijd zijn moeder moeten missen. Maar oma Marga vecht als een leeuw om Toby weer thuis te brengen. Zij vertelt samen met gemeente raadslid Linda Verschut van Leefbaar Gouda aan Soulvability haar tragische verhaal. Helaas geen uitzondering in de verhalen van de duizenden slachtoffers die Jeugdzorg jaarlijks maakt.

Bron: https://soulvability.tv/

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 193 times, 1 visits today)