Muziek

Barry White, 1975: Er is geen kleurbarrière, geen rasbarrière!

Het is 1975, en de schrijver zit op een middelbare school in Amsterdam, de Bijlmermeer. Een klas van ongeveer 30 leerlingen van allerlei pluimage. Opvallend aan deze groep, toen nog pubers, is de mix. Van de ongeveer 30 leerlingen waren er slechts twee blanke jongens, Hans en de schrijver. De andere 28 leerlingen kwamen uit de mooie warme windstreken, Suriname en de Antillen. Mooie mensen met een prachtcultuur. Zeker, als pubers had je zo je “problemen” op school, maar belangrijker is misschien iets wat we niet hadden; last van discriminatie en racisme. Wij, als jongeren in 1975, kenden dat niet, en van iets wat je niet kent, heb je geen last. In die tijd konden en mochten we elkaar gewoon neger en kaaskop noemen, en we lachten erom. We waren niet gekwetst of getraumatiseerd. Maar we deden het met een lach, elke dag weer. We kwamen bij elkaar op bezoek, en waren gewoon een groep, gewoon jongeren die elkaar hielpen met huiswerk, of met dansen.

Het was niets bijzonders, getuige ook het feit dat één van de grootste zangers in 1975 hetzelfde zegt en ervaart. Waar ik naar wijzen wil, is dat de huidige politiek druk bezig is met racisme en discriminatie te gebruiken om mensen tegen elkaar op te zetten. Ook de woke cultuur draagt hier een stevige steentje aan bij. Als je anno nu een blanke man bent, hetero en 50+ , dan heb je pech, men sluit je gewoon uit! Ik weiger hieraan mee te doen, ik ben niet opgevoed om mensen uit te sluiten vanwege wat dan ook. Blijkbaar wil de politiek met hun woke cultuur dat ik dat wel ga doen, echter sluit deze woke cultuur wél mensen uit. Het gevaar ligt op de loer! De politiek weet het allemaal mooi te verpakken, maar zij zetten het gevaar in, niet de gewone mens op straat, wees je hier bewust van. Ga niet mee in hun verdeel & heers spel, blijf daar ver van weg, heel ver. Een mens is een mens omdat hij anderen als mens ziet!

Mocht u ook een fan zijn van Barry White (what’s in a name?) geniet dan van zijn concert, mooie nummers met vooral prachtige teksten!

Tevens wil ik Het Andere Nieuws bedanken, voor het plaatsen (zonder voorwaarden) van mijn artikel!

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 652 times, 1 visits today)