Blckbx

blckbx today: Comeback coronamaatregelen | Nieuwe bankencrisis? | Oorlogstaal Westen vs Rusland

Maandag 3 oktober 2022

– Vladimir Poetin heeft gezegd dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne kan uitmonden in een grotere oorlog met het Westen. Voormalig CIA-directeur en oud-generaal David Petraeus reageerde daarop dat de VS en hun bondgenoten de Russen in Oekraïne zullen wegvagen als de Russische president kernwapens in zou zetten. Hoe komt het dat een vreedzame oplossing steeds verder weg lijkt?

– Sinds zaterdag geldt in het Duitse openbaar vervoer een mondkapjesplicht voor iedereen vanaf 6 jaar en in verpleeg- en ziekenhuizen is een negatieve coronatest verplicht. Wat kunnen we voor Nederland verwachten, lettende op de aanpassing van de Wet Publieke gezondheid waarbij het coronatoegangsbewijs in de ‘gereedschapskist’ terug lijkt te komen?

– The Bank of England grijpt in om de “financiële stabiliteit” te waarborgen in het Verenigd Koninkrijk. De Britse centrale bank wil verdere rentestijging voorkomen en Britse banken behoeden voor een mogelijk faillissement. Ook het Zwitsers Credit Suisse verkeert in zwaar weer. In hoeverre is dit een déjà-vu van 2008, toen na de van Lehman Brothers er zich een heuse bankrun ontketende?

Desk: Medisch ethicus Wendy Mittemeijer-Ooteman, econoom Robert Valentine en onderzoeksjournalist Daan de Wit

Presentatie: Sanae Orchi

Vriendenplek, heb jij je gratis Goldmembership al opgehaald?

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 716 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *